Άνοιξε την Τετάρτη η Ακτή Βάρκιζας
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Άνοιξε την Τετάρτη η Ακτή Βάρκιζας

Την Τετάρτη 28 Ιουνίου στις 17:00 ξεκίνησε να λειτουργεί η οργανωμένη πλαζ Βάρκιζας, καθώς με την 362/2023 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ολοκληρώθηκε η ανάθεση της λειτουργίας των εγκαταστάσεων για τέσσερις μήνες, έπειτα από σχετική διαδικασία πρόσκλησης ενδιαφέροντος.

Η
λειτουργία της ακτής θα περιλαμβάνει λουτρικές εγκαταστάσεις και ήπιες χρήσεις για την εξυπηρέτηση των λουομένων. Σημειώνεται, ότι όλοι οι δημότες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης θα έχουν δωρεάν είσοδο, κάτι που προβλέπεται για πρώτη φορά στη σύμβαση παραχώρησης.

Παράλληλα, η Δημοτική Αρχή έχει ήδη ξεκινήσει την κατάρτιση του σχεδίου μελέτης διαμόρφωσης, βάσει του οποίου θα γίνει διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για τη μακροχρόνια μίσθωση της ακτής της Βάρκιζας.

Τέλος, σημειώνεται πως η παραλία παρέμενε για σχεδόν ένα μήνα κλειστή, χωρίς καμία απολύτως ευθύνη του Δήμου, ο οποίος προσπάθησε και μείωσε τον χρόνο που απαιτούν οι πολύ συνθέτες και γραφειοκρατικές διαδικασίες παραχώρησης της έκτασης από την ΕΤΑΔ στον Δήμο και από τον Δήμο σε μισθωτές για βραχύ χρονικό διάστημα.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ικανοποιείται σε ακόμα μια παραλία του Δήμου το πάγιο αίτημα της Δημοτικής Αρχής, που είναι να παραχωρηθεί στο Δήμο η αποκλειστική ευθύνη διαχείρισης των παράλιων της πόλης και η διασφάλιση δικαιωμάτων για όλους τους δημότες.

Έναρξη δρομολογίων για τα θαλάσσια μπάνια την Δευτέρα 3 Ιουλίου

Από την Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023 ξεκινούν τα δρομολόγια για τα θαλάσσια μπάνια στις παραλίες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή στις Δημοτικές Ενότητες Βάρης και Βουλιαγμένης.

Το ωράριο αναχώρησης και επιστροφής και πορεία δρομολογίων είναι το παρακάτω:

Βάρη

Ωράριο: 1ο δρομολόγιο: Αναχώρηση 7.45 π.μ. – Επιστροφή 9.45 π.μ

2ο δρομολόγιο: Αναχώρηση 9.55 π.μ. – Επιστροφή 11.45 π.μ.

Δρομολόγιο: Αθ. Διάκου (Πηγάδα) – Αιγαίου – Τριπόλεως – Μεταναστών – Δευτέρας Μεραρχίας – Μεγαλουπόλεως – Ρένας Βλαχοπούλου – Αθηνάς (Jumbo) – Λ. Βάρης – 25ης Μαρτίου (Χέρωμα) – Μαραθονομάχων – 28ης Οκτωβρίου –   Αθηνάς (Χέρωμα επιστροφή) – 25ης Μαρτίου – Βάρης (Ι.Ν. Κοιμ. Θεοτόκου) – Βας. Κωνσταντίνου (Πλαζ) – Αφροδίτης (Γεωργιάδη) – Βορέου (Πλ. Ζησιμοπούλου) – Θησέως – Κυβέλης – Παραλία Κανάρια – Πλαζ.

Βουλιαγμένη

Ωράριο: Αναχώρηση 8.40 π.μ. – Επιστροφή 11.40 π.μ.

Δρομολόγιο: Πανός – Ιάσονος – Αλ. Παναγούλη – Μενελάου – Ξενοφώντος – Ηρακλέους – Αλ. Παναγούλη – Δήμητρας – Αθηνάς (παραλία) – Πλαζ – Λίμνη.