Την Δευτέρα οι εκλογές για την διοίκηση της ΠΕΔ Αττικής
12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Την Δευτέρα οι εκλογές για την διοίκηση της ΠΕΔ Αττικής

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προεδρείου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής διεξάγονται την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου με τις υποψηφιότητες να έχουν λίγο ως πολύ ξεκαθαρίσει.

Ε
κ νέου υποψήφιος για την προεδρεία της ΠΕΔ Αττικής θα είναι ο Δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος ήδη ολοκληρώσει μια πρώτη θητεία στην ΠΕΔ και θεωρείτε μάλιστα μια πολύ δυνατή υποψηφιότητα. Ο Γιώργος Μαρκόπουλος πρόσκεινται ιδεολογικά στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Αντίπαλος του σε αυτή την εκλογική διαδικασία θα είναι ο Ανδρέας Ευθυμίου, Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, έμπειρος αυτοδιοικητικός που πολιτικά και ιδεολογικά εκφράζεται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχουν άλλες δυο υποψηφιότητες τουλάχιστον για την διεκδίκηση του διοικητικού θώκου της ΠΕΔ Αττικής που αριθμεί να υπενθυμίσουμε 66 Δήμους μέλη.

Η πρώτη αναμένεται να είναι του Δημάρχου Καισαριανής, Ηλία Σταμέλου, στέλεχος του ΚΚΕ, πρώην μέλος του εργατικού τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in υποψηφιότητα αναμένεται να καταθέσει για την Προεδρεία της ΠΕΔ και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης. Ο Γιώργος Γαβρίλης να θυμίσουμε ότι έχει διατελέσει αντιπεριφερειάρχης Πειραιά (2014-2019) με το συνδυασμό «Δύναμη Ζωής» της Ρένα Δούρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη, που θα μπορούσε να είναι η υποψήφια για την Προεδρεία της ΠΕΔ Αττικής με ερίσματα στο ΣΥΡΙΖΑ, ίσως κάνει την «έκπληξη» και κατέβει ως υποψήφια για την Προεδρεία στις εκλογές της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που έπονται αυτές των Περιφερειακών Ενώσεων.

H κατάθεση των υποψηφιοτήτων για την ΠΕΔ Αττικής είναι μέχρι την Παρασκευή.