Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Συνεδρίαση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Τ.Ο.Π.Π.) του Δήμου Λαυρεωτικής με θέμα τη λήψη μέτρων πρόληψης και ετοιμότητας ενόψει της αντιπυρικής περιόδου 2024.

Σ
τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά παρευρέθηκαν ο Διοικητής Π.Υ. Αν. Αττικής Αρχιπύραρχος Βικέντιος Μαρινάκης, ο Διοικητής Π.Υ. Λαυρίου Αντ/ρχος Βασίλης Πολύζος, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας Δήμου Λαυρεωτικής Παναγιώτης Φλεβάρης, η Αν. Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής Σωτηρία Μπάϊμπου, οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Λαυρεωτικής Χάρης Ζαγουρής, Ελένη Κανελλοπούλου Ελένη και Θανάσης Μακροδημήτρης, ο Ιωάννης Πανής από το Α.Τ. Κερατέας, ο Υποδιοικητής Α/Τ Λαυρεωτικής Υ/Β΄ Χρήστος Καϊάφας, η εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου Αντιπλοίαρχος Ευαγγελία Βλάχου, ο Αν/τής Προϊστάμενος Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Λαυρεωτικής Βαγγέλης Λιούμης, ο εκπρόσωπος του ΕΥΠ ΚΕΤΘ ΚΕΝ Αυλώνας Προκόπιος Παράσχου, ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Δημοτικής ενότητας Λαυρίου Βαγγέλης Μπούζας, οι κοινοτικοί σύμβουλοι – μέλη ομάδας Πολιτικής Προστασίας Λευτέρης Καρασαββίδης και Δημήτρης Ζώρζος, ο εκπρόσωπος του Φιλοθηραματικού Συλλόγου Κερατέας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» Άγγελος Ράπτης, ο εκπρόσωπος του Κυνηγετικού συλλόγου Λαυρίου Αλέξανδρος Ματιάς και ο υπάλληλος του Δήμου Λαυρεωτικής Δημήτρης Ανέστης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η προετοιμασία, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας των φορέων για πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου, η προστασία του περιβάλλοντος, η ανάγκη λήψης μέτρων πρόληψης πυρκαγιάς, η απαραίτητη ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση του κοινού σχετικά με μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς, η αναγκαία συμμόρφωση των υπόχρεων για τον καθαρισμό των οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων εντός οικισμών και οι εργασίες αποψίλωσης σε δασικές περιοχές.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης επιβεβαιώθηκε η άριστη συνεργασία των φορέων και το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας τους.