Συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής με Δημάρχους
ΔΗΜΟΙ ΚΡΩΠΙΑΣ, ΠΑΛΛΗΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Συναντήσεις της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής με Δημάρχους

Η κα Καβαλλάρη υποδέχτηκε στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, στην Παλλήνη, τον Δήμαρχο της ομώνυμης πόλης, κ. Χρήστο Αηδόνη, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας κ. Δημήτριο Κιούση, συνοδευόμενο από την Αντιδήμαρχο Παραγωγής Δημοσίας Υγείας κα Χριστίνα Ροϊνά.

Σ
τις δύο συσκέψεις συζητήθηκαν εκτενώς θέματα του άμεσου ενδιαφέροντος και των δύο πλευρών, έτσι ώστε να αναπτυχθούν αποτελεσματικοί δίαυλοι συνεννόησης και εύρυθμης συνεργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, η θεματολογία εστιάστηκε κυρίως στα ζητήματα προτεραιότητας που αφορούν σε έργα υποδομών, όπως τα αντιπλημμυρικά και τα έργα αποχέτευσης ομβρίων, τις ενέργειες στον τομέα πολιτικής προστασίας, αλλά και έργα όπως τα οδικά. Η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τους Δημάρχους και για προτάσεις που στοχεύουν στην βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και για τις οποίες θα υπάρξουν περισσότερες συζητήσεις στο εγγύς μέλλον.

Ο Δήμαρχος Παλλήνης τόνισε την ανάγκη συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής στο πλάνο ανάπτυξης του Δήμου Παλλήνης, δεδομένης της κομβικότητάς του και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει λόγω της μεγάλης υπερτοπικής χρήσης. Ο κ. Αηδόνης αναφέρθηκε ακόμη στα έργα που έχουν εκτελεστεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και βρίσκονται ακόμη σε καθεστώς μη παραλαβής. Εξ’ αιτίας αυτής της συνθήκης οι υποδομές δεν μπορούν να αποδοθούν στην κοινωνία και επιπλέον παρουσιάζουν εικόνες εγκατάλειψης. Ο Δήμαρχος σημείωσε πως αυτή είναι ακόμη μία ζημιογόνα εκκρεμότητα που παραλαμβάνει από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου.

Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Κρωπίας κ. Δημήτριο Κιούση, η σύσκεψη εστιάστηκε κυρίως στα ζητήματα προτεραιότητας που αφορούν σε έργα υποδομών – πολιτικής προστασίας, όπως τα αντιπλημμυρικά και τα έργα αποχέτευσης ομβρίων του ρέματος Ξερέα στην περιοχή της Αγίας Μαρίνας, της πόλης του Κορωπίου και της οδού Ηφαίστου. Συζητήθηκε επίσης η αναγκαιότητα δημιουργίας δευτερευόντων αποχετευτικών δικτύων ακαθάρτων καθώς και για υδραυλικές μελέτες που αφορούν στην πολεοδόμηση της περιοχής του Κιτσίου. Μεταξύ άλλων έγινε και ειδική αναφορά στην αντικατάσταση του χλοοτάπητα του Δημοτικού Γηπέδου «Αντώνης Πρίφτης».

Με αυτές τις δύο πρώτες συναντήσεις της κας Καβαλλάρη με τους Δημάρχους Παλλήνης και Κρωπίας, ξεκίνησε ο ευρύτερος κύκλος συναντήσεων ο οποίος θα ολοκληρωθεί με τις συναντήσεις της και με τους 13 Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της νέας διοικητικής περιόδου, διαδικασία που εντάσσεται στο ευρύτερο στρατηγικό πλαίσιο που έχει τεθεί από τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Νίκο Χαρδαλιά για στενή συνεργασία μεταξύ του Α’ και του Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε συνέχεια της παραπάνω πρωτοβουλίας, η Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη υποδέχτηκε στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας στην Παλλήνη, τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά και την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Δήμητρα Πάλλη, παρουσία και του Αν. Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Π.Ε.Α.Α. κ. Γιώργο Ψαρομιχαλάκη.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε ταύτιση απόψεων ως προς την αναγκαιότητα να προχωρήσουν μια σειρά έργων, σε τομείς όπως είναι η αντιπλημμυρική θωράκιση (διευθέτηση εκβολής ρέματος Κερατέας), τα έργα αποχέτευσης όμβριων υδάτων, οι οδικές αρτηρίες και φυσικά η έγκαιρη προετοιμασία των υπηρεσιών και υποδομών πολιτικής προστασίας, τόσο για την τρέχουσα περίοδο, όσο και για την επερχόμενη θερινή που αναμένεται για μία ακόμη χρονιά να είναι αρκετά δύσκολη λόγω των δυσχερών συνθηκών που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή.

Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από το Δήμαρχο για μια σειρά αναγκών που αφορούν την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών του Δήμου Λαυρεωτικής, όπως για παράδειγμα οι χρηματοδοτήσεις στις αθλητικές υποδομές (κλειστό γυμναστήριο Λαυρίου, γήπεδο Βογιατζή, χλοοτάπητας γηπέδου «Γ. Ραφιάς»), ενώ κατά τη συζήτηση επισημάνθηκε ότι η Ανατολική Αττική υπολείπεται σε υποδομές που αφορούν τον αθλητισμό, τις συγκοινωνίες, τις υπηρεσίες υγείας/νοσηλείας, η αντιμετώπιση των οποίων αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους της Διοίκησης του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά.