Συναντήσεις εργασίας της Βίκυς Καβαλλάρη με τους Δημάρχους Μαρκοπούλου, Σπάτων-Αρτέμιδος και Σαρωνικού
Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συναντήσεις εργασίας της Βίκυς Καβαλλάρη με τους Δημάρχους Μαρκοπούλου, Σπάτων-Αρτέμιδος και Σαρωνικού

Συνεχίζονται οι συναντήσεις εργασίας που πραγματοποιεί η Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Βίκυ Καβαλλάρη με τους Δημάρχους της Ανατολικής Αττικής, με γνώμονα την εδραίωση μίας ουσιαστικής και γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’, στο πλαίσιο που έχει θέσει και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

Η
κ. Καβαλλάρη συναντήθηκε την Τρίτη, σε ξεχωριστές συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στην Παλλήνη, με τους Δημάρχους Μαρκοπούλου κ. Κων/νο Αλλαγιάννη, Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Δημήτριο Μάρκου και Σαρωνικού κ. Δημήτριο Παπαχρήστου, παρόντος και του Αν. Διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας κ. Γιώργου Ψαρομιχαλάκη. Από την πλευρά του Δήμου Σαρωνικού παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Ιάσονας Μωραϊτόπουλος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αντώνης Κουλουβράκης.

Κυρίαρχα θέματα στις συζητήσεις ήταν τα ζητήματα πολιτικής προστασίας, τα αντιπλημμυρικά και οι καθαρισμοί ρεμάτων, οι οποίοι πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με έμφαση στα σημεία με μεγαλύτερο βαθμό επικινδυνότητας για εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Παράλληλα, η Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε για τα ευρύτερα θέματα που απασχολούν την κάθε περιοχή και διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές παρεμβάσεις με έργα υποδομών και αναπλάσεων, που στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ειδικότερα, στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου κ. Κων/νο Αλλαγιάννη, η συζήτηση μεταξύ άλλων, επικεντρώθηκε στο πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό έργο που πρόκειται να γίνει στην περιοχή «Βουρλέζα», Πόρτο Ράφτη, ύψους χρηματοδότησης 21 εκ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται στον πίνακα εκτελεστέων έργων πρώτης προτεραιότητας Π.Ε.Α.Α., ενώ συζητήθηκαν επίσης θέματα οδοποιίας και οδικής ασφάλειας.

Στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Σπάτων – Αρτέμιδος κ. Δημήτριο Μάρκου, ιδιαίτερη μνεία μεταξύ άλλων έγινε στη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας Αρτέμιδας – δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων που υλοποιείται, στην ολοκλήρωση του αθλητικού κέντρου στη θέση Μαζαρέκου που είναι σε εξέλιξη αλλά και σε έργα οδικής ασφάλειας στην περιοχή που πρόκειται να γίνει το επιχειρηματικό κέντρο Σπάτων – data center της Microsoft (οδός Αγ. Χριστοφόρου, μεταξύ Πικερμίου και Σπάτων).

Τέλος, κατά τη συνάντηση με τον νέο Δήμαρχο Σαρωνικού κ. Δημήτριο Παπαχρήστου, η συζήτηση εστιάστηκε στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου και κυρίως σε ό,τι αφορά στην μελέτη οριοθέτησης των ρεμάτων Άρι – Μάριζα, αλλά και στο αντιπλημμυρικό έργο που αφορά στην κατασκευή αγωγού ομβρίων της οδού Απειράνθου. Περαιτέρω, συζητήθηκαν και άλλα έργα υποδομών, καθώς και αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων (χλοοτάπητες γηπέδων).

Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Καβαλλάρη σε σχετική δήλωσή της ανέφερε ότι: «Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις προτάσεις των Δημάρχων και την προτεραιοποίηση που οι ίδιοι θέτουν, με βάση την ωριμότητα των μελετών, έτσι ώστε αξιοποιώντας όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία, να προχωρήσουμε απρόσκοπτα στην υλοποίηση των έργων που θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής, σε «σαφή χρονοδιαγράμματα με συγκεκριμένα ορόσημα», όπως επανειλημμένα έχει δεσμευτεί και ο Περιφερειάρχης μας Νίκος Χαρδαλιάς».