Στοιχεία για την στατικότητα της Γέφυρας Βαρυμπόμπης ζήτησε ο Δήμαρχος
ΔΗΜΟΣ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

Στοιχεία για την στατικότητα της Γέφυρας Βαρυμπόμπης ζήτησε ο Δήμαρχος

Την χορήγηση στοιχείων για την γέφυρα της Βαρυμπόμπης ζητά με επιστολή του ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος.

Ο
πως αναφέρεται σε ανάρτηση του Δήμου Κηφισιάς, αφορμή αποτέλεσε η δημόσια τοποθέτηση του Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Νικολάου Ταχιάου, ότι η γέφυρα της Βαρυμπόμπης έχει πρόβλημα και πρέπει οπωσδήποτε να ανακατασκευαστεί.

Τι αναφέρεται στην επιστολή

Στην επιστολή ο Δήμαρχος Κηφισιάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα στοιχεία ζητούνται για 2 λόγους:

– Η διακοπή της λειτουργίας της γέφυρας στη Βαρυμπόμπη και τα συνοδά έργα – ρυθμίσεις στην συνοικία των Αδαμώ, θα προκαλέσουν δυσμενέστατες επιπτώσεις (κυκλοφοριακές, περιβαλλοντικές σε αυτή)

– Τα συγκεκριμένα έργα επαναφέρουν στην τοπική μας κοινωνία, τη μόνιμη ανησυχία για την εγκατάσταση και λειτουργία διοδίων στους Α/Κ Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Την κατεδάφισή της ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός

Την κατεδάφιση της γέφυρας της Βαρυμπόμπης ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Νίκος Ταχιάος. «Είναι επιβαρυμένη και θα πρέπει κάποια στιγμή να αντικατασταθεί», σημείωσε αρχικά και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να γίνει πλήρης κατεδάφιση της γέφυρας και στη θέση της να κατασκευαστεί νέα, όπως διευκρίνισε ο κ. Ταχιάος. Ο ίδιος, αναφερόμενος ενώ για την κατασκευή σταθμού διοδίων στo συγκεκριμένo σημείο, κάτι που έχει προκαλέσει εδώ και χρόνια την έντονη αντίδραση κατοίκων και τοπικής αυτοδιοίκησης, αρκέστηκε να πει ότι τη δεδομένη στιγμή δεν είναι έτοιμος να απαντήσει στο ερώτημα αν θα γίνουν τελικά ή όχι διόδια στη Βαρυμπόμπη. «Θα δούμε και τη θέση του νέου δημάρχου Κηφισιάς», είπε αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του προγραμματισμού του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Ωστόσο, πριν από τρία χρόνια, η κατασκευή σταθμού διοδίων είχε συνδεθεί με την κατεδάφιση της γέφυρας Βαρυμπόμπης, προκαλώντας αντιδράσεις στους δήμους Διονύσου και Κηφισιάς.

Η σχετική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα έργα είχε «παγώσει» από το 2015 ενώ τον Ιανουάριο του 2018 εγκρίθηκε με το έργο να περιλαμβάνει και τη μετατροπή του κόμβου Βαρυμπόμπης σε «δακτυλίδι» και παρεμβάσεις στους κόμβους Κηφισιάς και Καλυφτάκη.

Τα πλευρικά διόδια προχώρησαν στο Καπανδρίτι και στη Μαλακάσα ενώ το 2013 απαλείφθηκαν τα πλευρικά διόδια στους κόμβους Λυκόβρυσης και Καλυφτάκη.

Η διαδικασία αδειοδότησης των διοδίων Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου είχε αρχίσει το 2014 και ξεσήκωσε αντιδράσεις, με το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής να γνωμοδοτεί αρνητικά, βασιζόμενο στην απουσία ολοκληρωμένου δικτύου παράδρομων.

Ήδη από το 2020, σύμφωνα με τα σχέδια, η γέφυρα της Βαρυμπόμπης επρόκειτο να γκρεμιστεί μέσα σε δυο με τρία χρόνια και ο κόμβος Βαρυμπόμπης να μετατραπεί σε κυκλικό δακτύλιο πάνω από την εθνική οδό. Συμπτωματικά τώρα, το 2023, το υπουργείο ανακάλυψε ότι η γέφυρα Βαρυμπόμπης είναι «επιβαρυμένη» και θα πρέπει να γίνει πλήρης κατεδάφιση, αποφεύγοντας να συνδέσει την καταδάφιση με τα διόδια.

Oλοκληρωμένο σύστημα για την καταγραφή, επιθεώρηση, αξιολόγηση και συντήρηση των γεφυρών της χώρας 

Σε τροχιά υλοποίησης τίθεται η ψηφιακή βάση δεδομένων του Εθνικού Μητρώου Γεφυρών της χώρας, ύστερα από Απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα και του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου.

Με την Υπουργική Απόφαση εγκρίνονται ο Κανονισμός Επιθεώρησης και Συντήρησης Γεφυρών, ενώ συγκροτείται και η Διοικητική Αρχή Γεφυρών. Στόχος του Υπουργείου είναι να τεθούν στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών τα κατάλληλα εργαλεία ενός ολοκληρωμένου συστήματος για την Καταγραφή – Επιθεώρηση – Αξιολόγηση και Συντήρηση των γεφυρών της χώρας, μήκους άνω των έξι μέτρων.

Ειδικότερα, σκοπός του Κανονισμού Επιθεώρησης και Συντήρησης Γεφυρών είναι η θεσμοθέτηση των διαδικασιών για την καταγραφή υφισταμένων και νέων γεφυρών στο Εθνικό Μητρώο Γεφυρών.

Στο πλαίσιο αυτό θεσμοθετούνται επίσης οι κανόνες και οι διαδικασίες για την επιθεώρηση, αξιολόγηση και συντήρηση των γεφυρών, όπως και όλες οι ενέργειες, που είναι άμεσα συνδεδεμένες με κύριες διεργασίες, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η οργάνωση και διενέργεια περιοδικών και εκτάκτων επιθεωρήσεων μέσω των εθνικών εγχειριδίων επιθεώρησης και αξιολόγησης υφισταμένων γεφυρών.

Ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων

Με τον τρόπο αυτό καθορίζονται οι υποχρεώσεις των φορέων λειτουργίας και συντήρησης των γεφυρών και προσδιορίζεται η ακριβής μεθοδολογία για την καταγραφή και παρακολούθηση της κατάστασης και της συντήρησης όλων των γεφυρών της χώρας.

Μέσω του ψηφιακού Εθνικού Μητρώου Γεφυρών θα γίνεται η πλήρης καταγραφή και αποτύπωση της κατάστασης και των ενεργειών για τη συντήρηση και λειτουργία των γεφυρών από τους αρμόδιους κατά περίπτωση φορείς λειτουργίας και συντήρησης, όπως κυρίως οι Δήμοι της χώρας αλλά και οι Περιφέρειες.

Παράλληλα, θα πραγματοποιείται η συστηματική παρακολούθηση των ενεργειών από τη Διοικητική Αρχή Γεφυρών για την ορθή εφαρμογή του Κανονισμού.

Με βάση τα παραπάνω, η Διοικητική Αρχή Γεφυρών, εγγυάται:

– Τη διαφάνεια και τον έλεγχο τήρησης του θεσμικού πλαισίου σε ότι αφορά στη Επιθεώρηση και Συντήρηση του συνόλου των γεφυρών της χώρας,

– Τη θεσμοθετημένη οργάνωση του ρυθμιστικού και εποπτικού ρόλου της Πολιτείας

– Τη διασφάλιση της τήρησης και της συμμόρφωσης με το σύνολο των κανόνων και διαδικασιών, που ορίζονται από τον Κανονισμό Επιθεώρησης και Συντήρησης Γεφυρών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι το Εθνικό Μητρώο Γεφυρών θα αποτελέσει μέρος του Εθνικού Μητρώου Υποδομών της χώρας.