Στο επίκεντρο τα ζητήματα πολιτικής προστασίας
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ-ΧΑΡΔΑΛΙΑ

Στο επίκεντρο τα ζητήματα πολιτικής προστασίας

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη είχε τη Δευτέρα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, στο δημαρχείο της Αθήνας.

Ο
ι δύο άντρες συζήτησαν για τα κρίσιμα ζητήματα πολιτικής προστασίας και κυρίως οχύρωσης της Αθήνας απέναντι στους ακραίους κινδύνους που δημιουργεί η παγκόσμια κλιματική κρίση.

Μπακογιάννης και Χαρδαλιάς συμφώνησαν ότι οι προκλήσεις της νέας εποχής απαιτούν εμβάθυνση της συνεργασίας α’ και β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης, κοινό μέτωπο πρόληψης και διαχείρισης ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και επίσπευση των αναγκαίων θεσμικών αλλαγών, ώστε το σύνολο της τοπικής αυτοδιοίκησης να προετοιμαστεί και να ανταποκριθεί σε αυτές.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε: «Η συνάντησή μας γίνεται στη σκιά μιας ακόμη μεγάλης καταστροφής. Είμαστε στην ‘ώρα μηδέν’. Η Αθήνα έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια, αλλά ο δρόμος προς την «οχύρωση» της πόλης είναι μακρύς. Πιο επιτακτικά από ποτέ, είναι αναγκαίο να συνεργαστούμε από τα «κάτω προς τα πάνω», να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά. Με σχέδιο και στοχοθεσία. Με έμφαση στις κρίσιμες υποδομές και ουσιαστικά έργα. Είμαι αισιόδοξος γιατί ξανασυναντιόμαστε με τον Νίκο Χαρδαλιά στο πεδίο του απτού αποτελέσματος».

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε: «Τα όσα τραγικά βιώνει η χώρα μας τα τελευταία 24ωρα –για τα οποία εκφράζω τη βαθιά μου οδύνη- επιβάλλουν σε όλους μας συνένωση δυνάμεων και προσπαθειών προκειμένου να αποτρέπουμε, να προλαβαίνουμε και να αντιμετωπίζουμε με τον πιο άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τις συνέπειες ακραίων καιρικών φαινομένων. Έχουν συμβεί πολλά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, όμως η κρίση τρέχει πιο γρήγορα και είναι ανάγκη να επιταχύνουμε ακόμη περισσότερο τον βηματισμό μας. Βασική προτεραιότητά μας είναι η θωράκιση της Αττικής απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Με τη λειτουργία πλήρως εξοπλισμένου κι επαρκώς στελεχωμένου Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας. Την εκπόνηση και εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος Πολιτικής Προστασίας. Την προμήθεια  σύγχρονου εξοπλισμού και μέσων για την Περιφέρεια και τους Δήμους. Με δράσεις και έργα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας. Και πάνω από όλα με τη στενή συνεργασία τόσο με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, όσο και με τους Δήμους, αλλά και την πλήρη εφαρμογή του ν. 4662/2020. Με τον Κώστα Μπακογιάννη έχουμε συναντίληψη για όσα πρέπει να γίνουν και είμαστε αποφασισμένοι να κινηθούμε άμεσα, γρήγορα, αποφασιστικά».