Ψηφιακή στρατηγική 2030 και Τοπική Αυτοδιοίκηση
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Ψηφιακή στρατηγική 2030 και Τοπική Αυτοδιοίκηση

Το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη παράλληλα με την τρίτη ημέρα διεξαγωγής του 15ου OTS Forum, ειδική εκδήλωση με θέμα: «Ψηφιακή στρατηγική για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», την οποία θα προλογίσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος.

Η
εκδήλωση απευθύνεται στις Αιρετές Διοικήσεις των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού. Οι νέες διοικήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλούνται σε μια συνάντηση εργασίας και ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και τις βιώσιμες και ανθεκτικές πόλεις στην Ελλάδα του 2030.

Την ημερίδα θα προλογίσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος. Οι Αιρετοί που έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν στο πάνελ της εν λόγω εκδήλωσης, είναι οι:

– Λάζαρος Κυρίζογλου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε, Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

– Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη

– Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

– Γιώργης Μαρινάκης, Πρόεδρος Ε.Δ.Ε.Υ.Α., Δήμαρχος Ρεθύμνης

– Γιάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά

– Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχος Χανίων

– Ευάγγελος Φραγκάκης, Δήμαρχος Χάλκης

– Στέλιος Αγγελούδης, Νεοκλεγείς Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

– Ελπινίκη Ανδρεάδου, Νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Λαγκαδά

– Αθανάσιος Μαμάκος, Νεοκλεγείς Δήμαρχος Λάρισας

Ψηφιακός Μετασχηματισμός

Πιο συγκεκριμένα, θα αναλυθούν: η Ενσωμάτωση τεχνολογιών αιχμής & οι Πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί, οι Χρηματοδοτικές Ευκαιρίες & τα Εμπόδια που προέκυψαν ή/και απαντήθηκαν, η Επένδυση στην ανάπτυξη νέων Δεξιοτήτων και το Όραμα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού.

Με γνώμονα τη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, την αύξηση της παραγωγικότητας των Υπηρεσιών και τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη που μπορεί να ενισχυθεί μέσα από τα χρηματοδοτικά εργαλεία, θα χαρτογραφηθούν οι επόμενες κινήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς αυτήν την κατεύθυνση μέσα από έναν δημιουργικό διάλογο.

Η εκδήλωση θα γίνει στο ξενοδοχείο Grand Palace Hotel, συμπληρώνοντας τις εργασίες του OTS Forum. Περισσότερες πληροφορίες στο sales@ots.gr ή στο otsforum.gr