Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής
ΟΜΑΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής

Σε ομαλή αλλαγή σκυτάλης από τα χέρια του Γιώργου Πατούλη σε εκείνα του Νίκου Χαρδαλιά προχώρησε η ΝΔ μετά την απόφαση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να δώσει τελικά το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής στον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας.

Ο
ι σχετικές διεργασίες ξεκίνησαν μόλις είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα οι σκηνές με το ζεϊμπέκικο του περιφερειάρχη Αττικής στο Ζάππειο. Ο θόρυβος που προκλήθηκε, εν μέσω πένθους για τους νεκρούς των πυρκαγιών, ήταν τέτοιος που οδήγησε σε διαδοχικά ραντεβού το Σαββατοκύριακο στο Μέγαρο Μαξίμου για την αναζήτηση εναλλακτικής υποψηφιότητας.

Η λίστα ήταν μικρή: Γιώργος Παπανικολάου και Νίκος Χαρδαλιάς. Ο πρώτος δήλωσε ότι θέλει να διεκδικήσει μία ακόμη θητεία στον Δήμο Γλυφάδας, ο δεύτερος αποδέχτηκε την ειδική αποστολή.

Το πρωί της Δευτέρας το χρίσμα επισημοποιήθηκε, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας. «Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς», έλεγε η ανακοίνωση.

Αμέσως μετά, στο πλαίσιο της πολιτικής ενημέρωσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης εξέφρασε την προσδοκία πως ο απερχόμενος περιφερειάρχης θα σεβαστεί την απόφαση του κόμματος, όπως και έγινε.

Ο Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε λίγο αργότερα την απόφασή του να μην κατέλθει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και δήλωσε ότι θα στηρίξει την επιλογή του κόμματός του, τον Νίκο Χαρδαλιά.

«Παραμένω πιστός στις αρχές και στις αξίες της παράταξής μου. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του, σημειώνοντας ότι η ΝΔ για τον ίδιο δεν αποτελεί «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη.

Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης ήταν το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του συνδυασμού του αλλά και του κόμματος να ανακοινώνουν τη στήριξή τους στον νέο υποψήφιο του κυβερνώντος κόμματος.

Η προοπτική διεκδίκησης της Περιφέρειας από τον κ. Χαρδαλιά δεν είναι καινούργια συζήτηση στη ΝΔ. Το θέμα είχε ανακύψει και προ ενάμιση έτους, αν και ο υφυπουργός Άμυνας έδειξε τότε να προτιμά την προοπτική της Ευρωβουλής. Ο ίδιος, όμως, ως στρατιώτης «επιστρατεύτηκε» σε μια δύσκολη μάχη για το κόμμα του με τη σφραγίδα του κ. Μητσοτάκη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωρίζει καλά τα θέματα της Πολιτικής Προστασίας, όντας και ο πρώτος που έγινε υφυπουργός με αυτό το χαρτοφυλάκιο την περίοδο της πανδημίας, ενώ έχει άρτια σχέση με το Μέγαρο Μαξίμου. Μια από τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει ο κ. Χαρδαλιάς, άλλωστε, είναι ότι η υποψηφιότητα του θα στηριχθεί «σκληρά» από τον γαλάζιο κομματικό μηχανισμό, τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και σε επίπεδο ουσίας.

Η επίσημη δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη

«Όλα τα χρόνια της πολιτικής και αυτοδιοικητικής μου διαδρομής, στήριζα πάντα τις σωστές κυβερνητικές επιλογές, όλων των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια μάλιστα, ως Περιφερειάρχης Αττικής, συνεργάστηκα αποτελεσματικά με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, παράγοντας θετικό έργο προς όφελος των πολιτών της Αττικής.

Παραμένω πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μου. Η Νέα Δημοκρατία είναι στην καρδιά μου, δεν αποτελεί για μένα «σημαία ευκαιρίας» για προσωπική ανέλιξη. Δεν δημιούργησα ποτέ πρόβλημα στο κόμμα μου, δεν πρόκειται να δημιουργήσω ούτε τώρα.

Θέλω να τονίσω πως πάνω από όλα, σέβομαι τον κόσμο της παράταξής μου αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, που διαχρονικά με στηρίζουν στην πολιτική μου πορεία. Στην αυτοδιοικητική και επιστημονική μου διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, προτεραιότητά μου ήταν πάντα να βρίσκομαι διαρκώς, δίπλα στον πολίτη. Αυτό θα εξακολουθήσω να κάνω και στο μέλλον.

Αισθάνομαι περήφανος για το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική, το οποίο είναι αποτέλεσμα ενός σοβαρού σχεδιασμού και μιας εξαιρετικής ομαδικής προσπάθειας. Το έργο αυτό δεν πρέπει να μείνει στη μέση γι’ αυτό στις εκλογές του Οκτωβρίου θα στηρίξω την επιλογή του κόμματός μου, ευελπιστώντας ότι τα επόμενα χρόνια, θα είναι κι αυτά περίοδος δημιουργίας για την Αττική».

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Την Τρίτη, ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά.

Στη διάρκεια της συνάντησής τους, που κράτησε περίπου 3 ώρες, ο κ. Χαρδαλιάς ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τις βασικές προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του.

Πλέον, αναμένεται να ανακοινωθεί το όνομα της παράταξης, καθώς και η σύνθεση του ψηφοδελτίου για τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους.

Την πεποίθηση του ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κερδίσει την περιφέρεια Αττικής γιατί «είναι μαχητής» εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν -όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός- «οι προτεραιότητες και το όραμα του» κ. Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε:

«Με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής @nhardalias συζητήσαμε για τις προτεραιότητες και το όραμά του για την Αττική. Θέλω να του ευχηθώ καλή δύναμη και να γνωρίζει ότι θα είμαστε δίπλα του. Ο Νίκος είναι μαχητής της παράταξης και είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει».

Ανάρτηση στα social media μέσω της οποίας ευχαριστεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την στήριξή του, έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως υπογραμμίζει: «Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης».

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο κύριος Χαρδαλιάς:

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον πρωθυπουργό για την στήριξή του σε αυτόν τον αγώνα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης. Για τον τόπο μας, για την Αττική μας».

Καμπάνια από την αρχή

Αυτό το ραντεβού σηκώνει πλέον την αυλαία της γαλάζιας εκστρατείας για τη διεκδίκηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.

Η αυστηρή γραμμή που επελέγη με εναλλαγή «χρίσματος», μια εξέλιξη που όσο κι αν αιφνιδίασε τον νυν περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη κατέληξε στην απόφασή του να αποσυρθεί χωρίς να τραβήξει το σκοινί – κάτι που εκ των πραγμάτων θα δυσκόλευε τη ΝΔ αλλά και θα σήμαινε ότι ο ίδιος επισφραγίζει την πολιτική ρήξη του με την παράταξη -, φέρνει το κόμμα ενώπιον της πρόκλησης να χαράξει γρήγορα νέα στρατηγική και να ιεραρχήσει τις προτεραιότητες των επόμενων εβδομάδων.

Αυτά βρέθηκαν στο τραπέζι των διαδοχικών συζητήσεων του Χαρδαλιά με τον Μητσοτάκη και τους εξ απορρήτων του. Για τη σύνθεση του ψηφοδελτίου είναι δεδομένο ότι οι πιέσεις από τα «κεντρικά» αλλά και η ίδια η στάση του Πατούλη οδηγούν πρόσωπα από την ομάδα του σε συστράτευσή τους στο εγχείρημα υπό τον Χαρδαλιά, όμως προδιαγράφεται και η προσθήκη νέων προσώπων.

Η Αττική κουβαλά τους δικούς της συμβολισμούς, εξού και επιδιώκεται γαλάζια πανστρατιά, με τον Χαρδαλιά να συζητά χθες όχι μόνο με τον Μητσοτάκη, αλλά και με σειρά στελεχών, ανάμεσά τους ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, ο συνεργάτης του Μητσοτάκη και γνώστης της νεοδημοκρατικής ανθρωπογεωγραφίας Θανάσης Νέζης κ.ά. «Πρώτος στόχος η ενότητα», έλεγε κομματικός παράγοντας.

Δίπλα δίπλα Χαρδαλιάς – Πατούλης στην Περιφέρεια Αττικής

Σε εξαιρετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Αυγούστου, συνάντηση μεταξύ του Νίκου Χαρδαλιά και του Γιώργου Πατούλη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς επισκέφτηκε τα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να ενημερωθεί από τον Γιώργο Πατούλη και να έχει πλήρη εικόνα των αναγκών και των εκκρεμοτήτων της Περιφέρειας.

Κινήσεις… αβρότητας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να δώσει ένα μήνυμα καταλλαγής από τη Λέσβο, όπου βρέθηκε για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Ο ίδιος, άλλωστε, δεν είχε κανέναν λόγο να «φορτίσει» περαιτέρω τα πράγματα, από τη στιγμή που είχε καταγράψει μια πολιτική νίκη στο εσωκομματικό μπρα ντε φερ με σχετικά αναίμακτο τρόπο.

«Θέλω να ευχαριστήσω και εκείνους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε τελικά να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή, δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς, αλλά είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίσω», είπε, αναφερόμενος στις περιπτώσεις του κ. Πατούλη και του απερχόμενου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, μιας και εκεί η ΝΔ στηρίζει τον Δημήτρη Πτωχό. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει την Πέμπτη, μετά την επίσκεψη του στο Κάιρο, να βρεθεί στη Μεσσηνία για την παρουσίαση της υποψηφιότητάς του, η οποία έχει αναβληθεί δύο φορές.

«Η πολιτικά ώριμη και παραταξιακά ενωτική στάση του Γιώργου Πατούλη τον τιμά. Ανταποκρίνεται με ευθύνη στις ανάγκες της αυτοδιοίκησης, αλλά και της πολιτικής συγκυρίας. Το σημαντικό έργο του στην περιφέρεια Αττικής είναι σίγουρο ότι θα έχει δυναμική και δημιουργική συνέχεια», σχολίαζαν παράλληλα χθες το απόγευμα στελέχη της ΝΔ, στον απόηχο της απόφασης του κ. Πατούλη.

Τόσο η δήλωση του κ. Μητσοτάκη όσο και η γαλάζια κομματική διαρροή είναι κινήσεις αβρότητας μετά από ένα τετραήμερο έντασης. Αρμόδιες γαλάζιες πηγές υποστηρίζουν, πάντως, ότι εκτιμάται το γεγονός ότι ο Γιώργος Πατούλης δεν χτύπησε…τη γροθιά στο μαχαίρι, επιλέγοντας μια ευθεία σύγκρουση. Για το αν αυτό μπορεί να έχει κάποια…πρακτική μετάφραση στο μέλλον, πάντως, μόνο ο χρόνος θα δείξει.

Η πανστρατιά και η… Μαρίνα

Ο στόχος της ΝΔ είναι ευκρινής: να βάψει όλες τις περιφέρειες της χώρας γαλάζιες, με όπλο και την καθαρή της επικράτηση στις πρόσφατες εκλογές. Εξ ου και αρμόδιες πηγές σχολιάζουν ότι η περίπτωση του Νίκου Χαρδαλιά είναι μια υποψηφιότητα νίκης: ο ίδιος είναι αναγνωρίσιμος, μαχητικός, εργατικός και ξεκάθαρα αυτοδιοικητικός ως πρώην δήμαρχος και περιφερειακός σύμβουλος, ενώ έχει ευρείες συμπάθειες εντός της ΝΔ, αλλά και πέραν αυτής.

Ο κ. Χαρδαλιάς θα κληθεί τις επόμενες μέρες να φτιάξει συνδυασμό, ο οποίος θα παρουσιαστεί το επόμενο διάστημα. Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και μια περαιτέρω κίνηση με ενωτικό πρόσημο, μια κοινή προεκλογική εμφάνιση του με τον Γιώργο Πατούλη. Από τον συνδυασμό του κ. Πατούλη, πάντως, θα προέλθει μια κρίσιμη μαγιά του συνδυασμού του κ. Χαρδαλιά, καθώς ο απερχόμενος περιφερειάρχης είχε εν πολλοίς κλείσει τις λίστες και είχε δώσει στους υποψηφίους του deadline ως τις 7 Μαΐου να υπογράψουν και να πληρώσουν τα παράβολα για τις υποψηφιότητές τους. Ο κ. Χαρδαλιάς, παράλληλα, θα έχει τη στήριξη και του οργανωτικού μηχανισμού της ΝΔ, όντας σε άμεση συνεννόηση με τον διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Γιάννη Μπρατάκο, τον Παύλο Μαρινάκη, τον επικεφαλής του εκλογικού αγώνα και γενικό διευθυντή της ΝΔ Γιάννη Σμυρλή, τον πρωθυπουργικό σύμβουλο Θανάση Νέζης και τον γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη.

Πέρα από το μπαράζ δημοσίων γαλάζιων στηρίξεων από κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πάντως, δεν πέρασε απαρατήρητο από το Μέγαρο Μαξίμου το γεγονός ότι από τους πρώτους που έσπευσαν να στηρίξουν δημοσίως τον κ. Χαρδαλιά ήταν η Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, η πρώην σύζυγος του κ. Πατούλη, η οποία διεκδικεί με τη σειρά της τον δήμο Πεύκης. Η κ. Σταυράκη-Πατούλη έχει εσχάτως αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τον πρώην σύζυγό της μετά το επεισοδιακό τους διαζύγιο και το γεγονός ότι έσπευσε να στηρίξει ανοιχτά την κομματική επιλογή εκτιμήθηκε από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Δηλώσεις στήριξης

Μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ο νυν υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, θα λάβει το γαλάζιο χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής, προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ έσπευσαν να εκφράσουν την υποστήριξή τους με δημόσιες δηλώσεις και τοποθετήσεις στο πρόσωπο του Νίκου Χαρδαλιά.

Ο υπουργός Εργασίας Άδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο Twitter ευχήθηκε καλή επιτυχία στον «αγαπημένο του φίλο» στη μεγάλη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής.

Τη βεβαιότητά του ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κερδίσει τη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής εκφράζει ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Χάρης Θεοχάρης σημειώνοντας παράλληλα ότι ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας «είναι άνθρωπος του καθήκοντος, ο οποίος δεν ησυχάζει εάν δεν εκτελέσει στο ακέραιο και με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα την εκάστοτε αποστολή του».

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο κ. Θεοχάρης αναφέρει:

«Ο πρόεδρος Kyriakos Mitsotakis επέλεξε τον Νίκο Χαρδαλιά ως υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής.

Πάνω από όλα διότι ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι άνθρωπος του καθήκοντος, ο οποίος δεν ησυχάζει εάν δεν εκτελέσει στο ακέραιο και με τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα την εκάστοτε αποστολή του. Είμαι βέβαιος ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Αττικής, μια θέση υψηλής και νευραλγικής ευθύνης, την οποίαν ο ίδιος είναι καθ’ όλα έτοιμος να αναλάβει.

Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως έχει αποδείξει περίτρανα με οτιδήποτε έχει καταπιαστεί έως τώρα, θα ανεβάσει τον πήχη και στην Περιφέρεια Αττικής, υπηρετώντας τους πολίτες με το χαρακτηριστικό πάθος του.

Καλή επιτυχία Νίκο!»

Πολύτιμο φίλο, αεικίνητο, οργανωτικό και αποτελεσματικό χαρακτήρισε τον Νίκο Χαρδαλιά η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου σε ανάρτησή της.

Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά για την Περιφέρεια Αττικής εξέφρασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ στο Νότιο Τομέα Αθηνών Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε ανάρτησή του επισημαίνει ότι με τον υποψήφιο για την περιφέρεια τους συνδέει ισχυρή και διαχρονική σχέση και συνεργασία στην αυτοδιοίκηση και την κυβέρνηση.

Η ανάρτηση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Με το Νίκο Χαρδαλιά με συνδέει μια ισχυρή διαχρονική σχέση. Στην αυτοδιοίκηση, μέσα από τη συνεργασία μας τα χρόνια που ήταν δήμαρχος Βύρωνα, στη μεγάλη μας παράταξη τη Νέα Δημοκρατία τα χρόνια της αντιπολίτευσης και στην Κυβέρνηση μέσα από διάφορες ιδιότητες στη μάχη ενάντια στην πανδημία και στο σύνθετο έργο της πολιτικής προστασίας.

Είμαστε μαζί του στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής.

Καλή Επιτυχία».

Καλή επιτυχία ευχήθηκε στον Νίκο Χαρδαλιά και ο Βουλευτής ΝΔ στην Ανατολική Αττική και πρώην υπουργός Στέλιος Πέτσας με ανάρτησή του στο Twitter.

«Είμαστε δίπλα σου! Σε στηρίζουμε για την Αττική μας και την Πατρίδα!» ανέφερε χαρακτηριστικά

Στο πλευρό του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής της ΝΔ, Νίκου Χαρδαλιά, τάσσεται ανοιχτά η υποψήφια δήμαρχος Πεύκης-Λυκόβρυσης, Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, δηλώνοντας βέβαιη πως ο κ. Χαρδαλιάς «θα αξιοποιήσει όσα θετικά έγιναν και θα πετύχει ακόμη περισσότερα για όλους μας», σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.

Συνοδεύοντας την ανάρτησή της με μια φωτογραφία της με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο Γιώργος Πατούλης «ήταν ένας περιφερειάρχης που προσπάθησε και πέτυχε πολλά για την Αττική», καταλήγει η Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη.

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

«O Γιώργος Πατούλης ανεξαρτήτως του ότι πήραμε διαζύγιο πριν από 2 χρόνια, ήταν ένας Περιφερειάρχης που προσπάθησε και πέτυχε πολλά για την Αττική.

O Nίκος Χαρδαλιάς, είμαι βέβαιη πως θα αξιοποιήσει όσα θετικά έγιναν και θα πετύχει ακόμη περισσότερα για όλους μας.

Θα τον στηρίξουμε όλοι για να το πετύχει.

#ENΩMENOI

#με_τη_μαρινα».

Σύσκεψη Προέδρων Δ.Ε.Ε.Π Αττικής & Προέδρων ΔΗΜ.Τ.Ο με τον Νίκο Χαρδαλιά

Ο Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, Στέλιος Κονταδάκης, κάλεσε όλους τους προέδρους των Δ.Ε.Ε.Π Αττικής και των ΔΗΜ.Τ.Ο σε σύσκεψη με τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκο Χαρδαλιά, την Τετάρτη στα Κεντρικά Γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Σμυρλής και ο Σύμβουλος του Προέδρου και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Θανάσης Νέζης. Παρών ήταν και ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Λεωνίδας Πιλιλίτσης.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στην τοποθέτησή του, εξήρε το έργο του Γιώργου Πατούλη και υπογράμμισε: «Νιώθω τυχερός που βρίσκομαι ανάμεσα σας για να κερδίσουμε τη μάχη της Αττικής. Ξεκινάμε έναν αγώνα όλοι μαζί με συγκεκριμένο σχέδιο και όραμα, το οποίο θα αναπτύξουμε σε όλη την Αττική, σε κάθε δήμο, σε κάθε γειτονιά, με δυναμική και εξωστρέφεια. Ξεκινάμε αυτό το ταξίδι για την Αττική και τους πολίτες της ενωμένοι και αποφασισμένοι».

Στη σύσκεψη παράλληλα συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν ζητήματα οργανωτικού ενδιαφέροντος εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου.

Την Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π Ανατολικής Αττικής Βανίτα Σωφρόνη, εκπροσώπησαν οι Αντιπρόεδροι Μαρία Λάππα & Μάριος Λαμπρόπουλος και ο Γραμματέας Θανάσης Λάμπρου.

Από τις 13 τοπικές οργανώσεις της Ανατολικής Αττικής συμμετείχαν οι Πρόεδροι ΔημΤΟ ΝΔ Αχαρνών-Θρακομακεδόνων Πέτρος Μαρίνης, ΝΔ Δημοτική Τ.Ο. Διονύσου Ρένια Νικολοπούλου, ΔΗΜΤΟ Μαρκοπουλου Ιωάννα Ξύδα, ΔΗΜΤΟ ΝΔ Μαραθώνος Δημήτρης Κλεφτάκης, Νέα Δημοκρατία Παιανίας & Γλυκών Νερών Παντελής Χριστοφορίδης, ΔΗΜΤΟ ΝΔ Παλλήνης Ιωάννα Λιάπη, ΔΗΜΤΟ Ραφήνας Πικερμίου Δέσποινα Γκικάκη, ΔΗΜΤΟ ΝΔ Σαρωνικού Νίκος Γαλάνης. Τη ΔΗΜ.Τ.Ο. ΝΔ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Ζουγανέλης.