Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι
ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ «ΦΡΟΥΡΙΑ» ΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΜΑΣ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι

«Είναι ευθύνη μας οι κρίσιμες υποδομές μας να γίνουν “φρούρια” για να προστατευτούν οι ίδιες, αλλά και να μπορούν να παρέχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες, ακόμη και στη διάρκεια των πιο ακραίων καιρικών φαινομένων», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την επίσκεψή του στο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας του ΑΔΜΗΕ στο Κρυονέρι.

K
αι πρόσθεσε: «Θεωρώ υψίστης σημασίας τα έργα πρόληψης για να μη ζήσουμε ξανά καταστάσεις, όπως με τις φωτιές του 2021. Είναι πρόβλημα οι διοικήσεις κρίσιμων υποδομών να έχουν ευθύνη για αυτά που συμβαίνουν εντός των τειχών τους, ενώ για τον εξωτερικό τους χώρο την ευθύνη μπορεί να την έχει είτε ο Δήμος, είτε η Περιφέρεια. Το μοντέλο αυτό δεν λειτουργεί σε φωτιές και πλημμυρικά φαινόμενα, κάτι που έχει ως συνέπεια την αναποτελεσματικότητα, ενώ οι ευθύνες γίνονται “μπαλάκι”. Έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα στην Πολιτική Προστασία, αλλά η κλιματική κρίση τρέχει γρηγορότερα και πρέπει να βιαστούμε».

Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς επισκέφθηκε εθελοντικές Μονάδες Δασοπυρόσβεσης και Διάσωσης στην Ροδόπολη. Υπογράμμισε ότι «ο εθελοντισμός είναι μια από τις μεγαλύτερες αξιακές αρχές» και σημείωσε «πως χρειάζεται ένα συνολικό σχέδιο αντιπυρικής θωράκισης με όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, για να αποφεύγεται η αλληλοκάλυψη αρμοδιοτήτων και να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στον Ανατολική Αττική επισκέφθηκε την Μονάδα Φροντίδας ΑμεΑ «ΠΕΓΚΑΠ» στην Άνοιξη. «Το στοίχημα της καθημερινότητας», τόνισε, «δεν αφήνει κανέναν πίσω και όραμα μου είναι όλοι οι κάτοικοι της Αττικής, να έχουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες που οφείλει η Πολιτεία να προσφέρει. Πρέπει να τελειώσουμε με τη μάχη του αυτονόητου», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Χαρδαλιάς μετέβη στον Άγιο Στέφανο όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με αυτοδιοικητικά στελέχη και πολίτες.