O Κωστής Σμέρος διαδέχεται τον Θανάση Ζούτσο στην ηγεσία της Παράταξης
«ΑΝΘΟΥΣΑ, ΓΕΡΑΚΑΣ, ΠΑΛΛΗΝΗ - ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΓΙΑ OΛΟΥΣ»

O Κωστής Σμέρος διαδέχεται τον Θανάση Ζούτσο στην ηγεσία της Παράταξης

Η 27η Νοεμβρίου ήταν μία ιστορική μέρα για το Δήμο Παλλήνης. Μετά από 17 χρόνια στην θέση του Επικεφαλής της Παράταξης «Ανθούσα, Γερακας, Παλλήνη – Μια Πόλη για Όλους» ο Δήμαρχος Παλλήνης Θανάσης Ζούτσος αποχώρησε ανοίγοντας τις διαδικασίες εκλογής νέου Αρχηγού.

Σ
τη θέση του εξελέγη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωστής Σμέρος από τη γενιά των 35αρηδων.

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν πρωτόγνωρη για τα χρονικά της Αυτοδιοίκησης αφού με πρόταση του Δημάρχου η οποία έγινε αποδεκτή σχεδόν ομόφωνα από τα μέλη της Παράταξης, ο νέος Επικεφαλής ψηφίστηκε από το σύνολο των μελών της Παράταξης την Τετάρτη.

Την Πέμπτη, σε πλήρη απαρτία η Ομάδα των Δημοτικών Συμβούλων, που εξελέγησαν στις 8 Οκτωβρίου, εξέλεξε τον κ. Σμέρο ως Επικεφαλής της επικυρώνοντας ουσιαστικά την επιλογή της Παράταξης.

Μετά τη λήξη της διαδικασίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Δήμαρχος κατέφτασε στο Δημαρχείο Παλλήνης όπου συνεχάρη το διάδοχο του.

Απευθυνόμενος στα μέλη της Παράταξης ζήτησε ενότητα και σκληρή δουλειά. Δήλωσε σίγουρος για την δυναμική πορεία της Παράταξης το επόμενο διάστημα υπό τη νέα ηγεσία, την οποία εγγυάται η μεθοδικότητα και η δημοκρατικότητα του Κωστή Σμέρου.

Από πλευράς του, ο νέος Επικεφαλής ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στη διαδικασία και τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής. Τόνισε ότι η εντολή που έλαβε θα μετατραπεί σε ευθύνη με βασικούς άξονες τη θεσμική Αντιπολίτευση, την οργανωτική ανασυγκρότηση με όλα τα μέλη της Παράταξης, τη στελεχιακή ενδυνάμωση και την προγραμματική κατάθεση εφικτών προτάσεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου και όχι απλώς τη διοικητική του εξέλιξη. Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της ενότητας την οποία χαρακτήρισε εγγύηση για το μέλλον και για την οποία είπε ότι δε θα επιτραπεί σε κανεναν να τη διασαλεύσει.

Ο Κωστής Σμέρος υπογράμμισε ότι το έργο του Θανάση Ζούτσου αποτελεί παρακαταθήκη για την Ανθούσα, το Γέρακα και την Παλλήνη, όπως και η διαδικασία που πρότεινε για τη διαδοχή του την οποία χαρακτήρισε «θεσμικά διδακτική».

Με έντονη την συναισθηματική φόρτιση, οι δύο άντρες στο τέλος χαιρέτησαν μαζί όλα τα μέλη της Παράταξης.

Δήλωση του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου

«Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, με ιδιαίτερη συγκίνηση, ανακοίνωσα στην παράταξή μου, Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη – Μια Πόλη για Όλους την απόφασή μου να αποχωρήσω από επικεφαλής της.

Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση…

Σ’ αυτή την αδιάλειπτη πορεία των 29 ετών στα Αυτοδιοικητικά δρώμενα του Δήμος Παλλήνης πορεύτηκα με κύριο γνώμονα το καλό των πολιτών. Οδηγός μου ήταν πάντα το να πηγαίνει ο Δήμος μας, συνεχώς ένα βήμα πιο μπροστά.

Με σύνεση και σεβασμό στα χρήματα των δημοτών, έθετα σε προτεραιότητα πρώτα απ’ όλα τις υποδομές και μετά την αισθητική αναβάθμιση. Και νομίζω πως φτιάξαμε αρκετά.

Από το 1994 μέχρι και σήμερα η Πόλη του Γέρακα αλλά και μετά τη συνένωση, ο Δήμος Παλλήνης έχει αλλάξει και απέκτησε σύγχρονες, βασικές υποδομές.

Πρώτα από όλα, η Αποχέτευση που ολοκληρώθηκε προ πολλού στον μισό Γέρακα και πλέον κατασκευάζεται σε ολόκληρο τον Δήμο. Ένα έργο το οποίο διεκδικήσαμε και πετύχαμε, με σχέδιο και επιμονή, κόντρα σε όλα τα εμπόδια.

Αξίζει ακόμα να αναφέρω, τα δίκτυα ομβρίων, ύδρευσης και φυσικού αερίου, τις παιδικές χαρές, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, την αναβάθμιση των αθλητικών κέντρων, τον σύγχρονο led φωτισμό σε όλον τον Δήμο, την τεράστια παρέμβαση με έργα οδοποιίας και τόσα άλλα, που όλοι όσοι ζείτε εδώ, γνωρίζετε.

Επίσης, τις μεγάλες αναπλάσεις στην Παλλήνη και στην Κάντζα, τα μεγάλα Πάρκα στο Πανόραμα Παλλήνης και στο Ρέμα Παναγίτσας Γέρακα, την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή πάρκου 160 στρ. που περιέρχονται στον Δήμο από το Κτήμα Καμπά και άλλα πολλά έργα που θα παραδοθούν στην επόμενη περίοδο.

Κι όλα αυτά, αφήνοντας έναν Δήμο εύρωστο και οικονομικά ανεξάρτητο.

Μια προσπάθεια και ένας καθημερινός αγώνας που ξεκίνησε το 1982 με τον Γιάννη Παπαδογεωργάκη και συνεχίστηκε από το 2006 με έμενα και τους συνεργάτες μου. Συνεργάτες στενούς και καθημερινούς που οφείλω να ευχαριστήσω.

Όμως, οι πιο στενοί συνεργάτες μου αυτά τα 17 χρόνια που ήμουν Δήμαρχος ήσασταν ΕΣΕΙΣ. Οι γνωστοί και άγνωστοι φίλοι, κάτοικοι αυτού του Δήμου που όλα αυτά τα χρόνια αγκαλιάσατε αυτή την προσπάθεια και την στηρίξατε δείχνοντας μου εμπιστοσύνη.

Η ζεστή σας κουβέντα στην καθημερινή μας επαφή. Το “μπράβο Δήμαρχε” το “είμαστε μαζί σου”, αποτελούσαν για μένα τη σημαντικότερη κινητήρια δύναμη! Οι προτάσεις και οι υποδείξεις σας, ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για νέες δράσεις!

Για όλη αυτή την πορεία, μέσα από την καρδιά μου ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Αποχωρώ από επικεφαλής της παράταξης κοιτώντας σας στα μάτια. Δεν σας είπα ποτέ ψέματα, δεν σας χάιδεψα τ’ αυτιά, δεν σας κορόιδεψα!

Η αποχώρησή μου από επικεφαλής της παράταξης “Ανθούσα, Γέρακας, Παλλήνη – Μια Πόλη για Όλους” δεν σημαίνει ότι θα πάψω να νοιάζομαι για αυτή την περιοχή. Εδώ ζώ εγώ και η οικογένειά μου.

Με την αποχώρησή μου ανοίγουν οι διαδικασίες διαδοχής. Εισηγήθηκα ο/η επόμενος/η επικεφαλής να προκύψει μετά από εκλογική διαδικασία εντός του ΣΥΝΟΛΟΥ της παράταξης. Η πρότασή μου έγινε αποδεκτή ως η πλέον δημοκρατική και ξεκάθαρη!

Κάποιος/α από τους άξιους συνεργάτες μου θα πάρει τη σκυτάλη της συνέχειας στην παράταξη αλλά κυρίως στον Δήμο.

Κλείνοντας θα ήθελα να παροτρύνω τους νέους να ασχολούνται με τα κοινά και να συμβάλλουν έμπρακτα στη διαμόρφωση του μέλλοντος τους!

Και πάλι ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από καρδιάς!

Ήταν ένα συναρπαστικό και πανέμορφο ταξίδι που κάναμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!»