Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου αποχαιρέτησε εργαζόμενους και συνεργάτες
ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου αποχαιρέτησε εργαζόμενους και συνεργάτες

Στο κατάμεστο από εργαζόμενους και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αμφιθέατρο του δημαρχείου Καλυβίων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Σαρωνικού.

O
δήμαρχος, Πέτρος Φιλίππου, χαιρέτησε τους παριστάμενους με μια ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία, καθώς όπως ανακοίνωσε είναι η τελευταία φορά που κόβει την πίτα του δήμου με αυτή του την ιδιότητα. Αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

«Υπηρέτησα αυτό τον τόπο για περισσότερα από 36 χρόνια με γνώμονα πάντα το συμφέρον των ανθρώπων του. Με όλους εσάς πορευτήκαμε μαζί σε καλές και δύσκολες στιγμές προσπαθώντας, καθένας από το μετερίζι του, να κάνει το καλύτερο δυνατό για την περιοχή μας και τους κατοίκους της», τόνισε ο Π. Φιλίππου κατά την έναρξη του χαιρετισμού του.

Όπως τόνισε «η ενασχόληση με την αυτοδιοίκηση χρειάζεται αφοσίωση και αυταπάρνηση, είναι όμως ο κατάλληλος χώρος για κάποιον που θέλει να προσφέρει στα κοινά. Όποιος υπηρετεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση έρχεται καθημερινά πρόσωπο με πρόσωπο με τις αγωνίες του πολίτη, με τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει. Θέλησα από το ξεκίνημα της πολιτικής μου πορείας να αφιερωθώ στον τόπο μου. Να τον υπηρετώ με αγάπη, συνέπεια και αλληλεγγύη στους συμπολίτες μου. Ελπίζω κι εύχομαι το πρόσημο της θητείας μου στην αυτοδιοίκηση να είναι θετικό.

Σε όλη αυτή την πορεία έγινε, πιστεύω, σημαντικό έργο το οποίο φαίνεται. Ασφαλώς υπήρξαν και παραλείψεις. Έγιναν και λάθη. Θέλω όμως να σας πω ότι ποτέ δεν έγινε κάτι ηθελημένα. Είχα συμπαραστάτες στην πορεία μου εσάς και αντλούσα δύναμη και κουράγιο από την μεταξύ μας επαφή. Αυτό ήταν για μένα η μεγαλύτερη τύχη. Το να είστε δίπλα μου και να πορευόμαστε μαζί, με τις συμφωνίες και τις διαφορές μας. Δεν μετανιώνω που επέλεξα να αφιερώσω τη ζωή μου στον τόπο μου και στους ανθρώπους του. Αν ξεκινούσα από την αρχή θα επέλεγα ακριβώς το ίδιο μονοπάτι», είπε ο Π. Φιλίππου καταχειροκροτούμενος.

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια αναφέρθηκαν στον Π. Φιλίππου όλοι όσοι, στη συνέχεια, απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό: ο πρόεδρος των εργαζομένων Ανδρέας Ζουμάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη, ο Ηλίας Μπουκουβάλας εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Χρήστος Τσιγαρίδας εκ μέρους της ελάσσονος και τέλος ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Μιλτιάδης Κλάπας.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι αντιδήμαρχοι (με αλφαβητική σειρά) Χαράλαμπος Γαλάνης, Κώστας Γκίκας, Χρήστος Γκίνης, Βαγγέλης Ζεκάκος, Θανάσης Καραγιάννης, Γιάννης Κυριακόπουλος, Βασίλης Μπούτσης, Δημήτρης Παπαχρήστου, Ηλίας Πατσιαούρας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Νίκος Πουλόπουλος και Ακριβή Καρούμπαλη, ο πρόεδρος της κοινότητας Καλυβίων Χρήστος Ράπτης, Κουβαρά Κώστας Στεργίου και Π. Φώκαιας Νάσος Παπουτσής.