Νέες αντιπυρικές ζώνες δημιουργεί ο Δήμος
ΔΗΜΟΣ ΦΥΛΗΣ

Νέες αντιπυρικές ζώνες δημιουργεί ο Δήμος

Με αντιπυρικές ζώνες στα όρια με τους όμορους Δήμους, επιχειρεί ο Δήμος Φυλής να θωρακιστεί. Στόχος να λειτουργήσουν ως γραμμές ανάσχεσης, σε περίπτωση που ξεσπάσει πυρκαγιά.

Σ
το πλαίσιο αυτό δημιούργησε αντιπυρική ζώνη στα όριά του με το Δήμο Τανάγρας, στο ύψος των Δερβενοχωρίων, ενώ σήμερα, 21 Ιουλίου, ξεκίνησε τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης, στα όρια με το Δήμο Ασπροπύργου, ανάμεσα στη βιομηχανική ζώνη και στο βουνό.

Σκοπός της ενέργειας είναι να κόψει κάθε δυνατότητα διέλευσης της φωτιάς προς Φυλή. «Η σημασία αυτής της ενέργειας είναι μεγάλη, καθώς οι μισές από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει στο Δήμο Φυλής την τελευταία δεκαετία προέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο» αναφέρει η δημοτική αρχή.

Ο Δήμος Φυλής κινείται θεσμικά, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλει το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ωστόσο, σε συνεργασία με το Δασαρχείο αναλαμβάνει  πρωτοβουλίες, που φέρει σε πέρας ο ίδιος και ο μηχανισμός του Δήμου, με μοναδικό σκοπό να θωρακίσει την πόλη.

Επιπλέον, καλεί τους δημότες να πάρουν μέρος στην προσπάθεια λαμβάνοντας τα αναγκαία μέτρα, αλλά και να τηλεφωνούν αμέσως στο 199 όταν διαπιστώνουν εστία φωτιάς.