Ξεκινά η εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Ξεκινά η εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε την Παρασκευή 17 Μαΐου στο γραφείο του Δημάρχου Μαραθώνος Στέργιου Τσίρκα η πρώτη συνάντηση εργασίας με εκπροσώπους της Ένωσης των γραφείων μελετών που έχουν αναλάβει την εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΤΠΣ) του Δήμου και πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν τις εργασίες τους.

Τ
α ΤΠΣ αφορούν και στις τέσσερις Κοινότητές και αποτελούν απαραίτητο εργαλείο, αφού θα δώσουν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα, όπως η ένταξη περιοχών σε σχέδια πόλεως, οι αναγκαίες αλλαγές χρήσης γης που θα αποκαταστήσουν αδικίες και θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του τόπου.

Ο χρονικός ορίζοντας για την εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων είναι τα τέλη του 2025.

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της αναδόχου Ένωσης, κ. Γεωργία Γιαννετάκη και κ. Νέστορα Ζύγρα, παρόντες ήταν και ο Αντιδήμαρχος Χωροταξίας και Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, Κώστας Λάσκος, ο Αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας και Προώθησης Τουριστικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μεταξωτός, ο Αντιδήμαρχος Υποδομών, Δικτύων και Καθημερινότητας, Βαγγέλης Σωτηρίου και ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λειτουργίας και Οργάνωσης ΥΔΟΜ Δήμου Μαραθώνος, Ιάκωβος Αρμάος.