Κοπή της βασιλόπιτας των εργαζομένων
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Κοπή της βασιλόπιτας των εργαζομένων

Τη διαβεβαίωση ότι θα είναι στο πλευρό των εργαζομένων στηρίζοντας ενεργά κάθε προσπάθεια που συμβάλλει στη βελτίωση των συνθηκών απασχόλησης και μισθολογικής τους εξέλιξης με στόχο να παρέχονται ακόμα καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες έδωσε τη Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου.

Ο
κ. Πατούλης ευχήθηκε σε όλους τους εργαζόμενους υγεία, προκοπή και ευημερία για το νέο έτος και τους ευχαρίστησε καθώς αυτά τα 3,5 δύσκολα χρόνια, λόγω και της πανδημίας οι εργαζόμενοι αποτέλεσαν τους στυλοβάτες των πρωτοβουλιών και των δράσεων που ανέλαβε η διοίκηση της Περιφέρειας.
«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα καθήκοντα ως Περιφερειάρχης ξεκαθάρισα ότι είμαστε μία οικογένεια. Αυτό πράξαμε όλο αυτό το διάστημα καθώς λειτουργούμε πέρα και πάνω από ιδεοληψίες και κομματικές παρωπίδες» τόνισε και επισήμανε:
«Στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει να αλλάξουμε την Αττική μας λειτουργήσαμε συλλογικά και πετύχαμε να αναδείξουμε την Περιφέρεια Αττικής ως πρώτη Περιφέρεια της χώρας σε απορροφητικότητα πόρων και κονδυλίων μέσω ΕΣΠΑ. Ως στελέχη της Περιφέρειας σας διακρίνει η κατάρτιση, ο επαγγελματισμός και η όρεξη για δουλειά.
Συντονισμένα και με ενότητα εργαστήκαμε και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και να αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο. Οι υπηρεσίες μας διψούν από προσωπικό και για το λόγο αυτό διεκδικούμε επιπλέον μόνιμες θέσεις. Στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, τόσο το μόνιμο προσωπικό, όσο και οι συμβασιούχοι εργαστήκατε στο πλευρό μας προασπίζοντας την ασφάλεια των πολιτών της Αττικής».
Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός σημείωσε: «Χάρη σε όλους εσάς τους εργαζόμενους και παρά την υποστελέχωση έρχεται σε πέρας το πολυσχιδές έργο της Περιφέρειας σε όλους τους τομείς και έτσι ‘παίρνει σάρκα και οστά’ το όραμα του Περιφερειάρχη μας για μια Αττική – Πρώτη!».
Την εκδήλωση ευλόγησε ο πατέρας Μάξιμος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Ιλισσού, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν τραγούδια από τη χορωδία της Περιφέρειας Αττικής. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του ο Εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο κ. Πατούλης, τόσο ως Περιφερειάρχης, όσο και ως αντιπρόεδρος της ΕΝΠΕ, για νομοθετικές ρυθμίσεις και βελτιώσεις του θεσμικού πλαισίου. Επιπλέον αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα βελτίωσης των βημάτων πρόσληψης μόνιμου προσωπικού καθώς το ισχύον θεσμικό πλαίσιο είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο.

Τιμητική εκδήλωση για τους συνταξιούχους

Στο πλαίσιο της κοπής της πίτας με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκε τιμητική εκδήλωση για τους εργαζόμενους της Περιφέρειας Αττικής οι οποίοι συνταξιοδοτήθηκαν το 2022. Ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε θερμά όλα τα στελέχη που συνταξιοδοτήθηκαν. «Τιμούμε τον καθένα από σας προσωπικά και σας ευχαριστούμε καθώς από τις θέσεις που εργαστήκατε συμβάλλατε στην συνεχή προσπάθεια εξυπηρέτησης των πολιτών και βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών μας. Για μας θα είστε διαρκώς παρόντες στον αγώνα που κάνουμε για μια καλύτερη Αττική και ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων o Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Γ. Δημόπουλος, ο εκτελεστικός Γραμματέας Γ. Σελίμης, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Τ. Λιάσκος, οι αντιπεριφερειάρχες Ν. Πέππας, Γ. Βλάχος, Θ. Αυγερινός, Λ. Κεφαλογιάννη, Β. Γιαννακόπουλος, X. Ρώμας, Γ. Κεχρής, Π. Λεονάρδου, Χ. Αλεξανδράτος, ο γ.γ. του Περιφερειακού Συμβουλίου Σ. Αδαμόπουλος, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Μ. Κουρή, Σ. Μελάς, Ε. Μπαρμπαγιάννη, Φ. Δαλιάνη, Σ. Ευσταθόπουλος , Μ. Βιδάλη, Ν. Παπαδάκης, περιφερειακοί σύμβουλοι, επίσης η π. Αντιπεριφερειάρχης Δ. Νάνου, Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές κ.α.