Έγκριση χρηματοδότησης για την κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Σπάτων
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Έγκριση χρηματοδότησης για την κατασκευή του 5ου Νηπιαγωγείου Σπάτων

Η δρομολόγηση της κατασκευής του 5ου Νηπιαγωγείου Σπάτων επιτυγχάνεται μετά την απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης για την Ένταξη της Πράξης «Κατασκευή 5ου Νηπιαγωγείου Σπάτων» με Κωδικό ΟΠΣ 5201359 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη – Αναβάθμιση Στοχευμένων Υποδομών Εκπαίδευσης».

Η
πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και θα έχει φορέα υλοποίησης τις KΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.

Σε συνέχεια της σχετικής έγκρισης χρηματοδότησης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: «Σταθερή προτεραιότητα της Διοίκησής μας είναι η δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών υποδομών για τους μαθητές, όχι μόνο ως ενίσχυση της δυναμικότητας του σχολικού κτιριακού αποθέματος, αλλά και ως επένδυση στις νέες γενιές, για ένα καλύτερο μέλλον. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου συνεργαζόμαστε δημιουργικά με τους Δήμους,τη Διοίκηση και τα στελέχη της  ΚτΥπ Α.Ε.. Εργαζόμαστε συστηματικά και μεθοδικά προκειμένου η Αττική μας να διαθέτει τις απαραίτητες υποδομές και εξοπλισμό σε όλα τα στάδια εκπαίδευσης, ξεκινώντας από την προσχολική και συνεχίζοντας στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αλλά ακόμα και στα ΑΕΙ της Αττικής μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Θανάσης Αυγερινός αναφερόμενος στο θέμα δήλωσε: «Επενδύουμε στην ποιότητα, την ασφάλεια και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών μονάδων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, για τα παιδιά μας, που είναι το αύριο της κοινωνίας μας».

Επισημαίνεται πως συνολικά η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί από το ΠΕΠ Αττικής 2014-2020 ογδόντα δύο (82) Πράξεις μελέτης, κατασκευής και βελτίωσης υποδομών εκπαίδευσης, Συνολικού Προϋπολογισμού 120 εκ. € .

Το 5ο Νηπιαγωγείο Σπάτων θα είναι  2θέσιο ολοήμερο και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο που βρίσκεται μεταξύ της οδού Πεσόντων Ηρώων και πεζόδρομων στην Βόρεια, Ανατολική και Δυτική πλευρά του οικοπέδου στο Ο.Τ. Δ236 στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του διδακτηρίου είναι 456,79 m2. Η συνολική επιφάνεια δόμησης του διδακτηρίου είναι 408,53 m2. Μεταξύ άλλων το ισόγειο του θα περιλαμβάνει, χώρους διοίκησης, 2 αίθουσες διδασκαλίας, πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, χώρο ξεκούρασης νήπιων, χώρους υγιεινής και αποθηκευτικούς χώρους. Το Δώμα θα αποτελείται από 3 μονόριχτες στέγες με κλίση 28° και επίπεδο δώμα. Οι εξωτερικοί χώροι θα διαμορφωθούν κατάλληλα, με διαδρομές πρόσβασης, χώρους καθιστικού, χώρους αυλισμού, χώρους φύτευσης, χώρους πρασίνου και χώρους στάθμευσης. Με την κατάλληλη κλίση εξασφαλίζεται και η πρόσβαση σε ΑΜΕΑ.