Αλλάζει όψη οικοδομικό τετράγωνο στα Γλυκά Νερά
ΔΗΜΟΣ ΠΑΙΑΝΙΑΣ

Αλλάζει όψη οικοδομικό τετράγωνο στα Γλυκά Νερά

Αναδιαμορφώνονται 2,5 στρέμματα στο Δήμο Παιανίας με την δημιουργία κοινόχρηστων χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας.

Η
ανάπλαση γίνεται στο οικοδομικό τετράγωνο ΟΤ 531, στη Δημοτική Ενότητα των Γλυκών Νερών, που τα τελευταία χρόνια δεν ακολούθησε την ανάπτυξη άλλων περιοχών τόσο σε υποδομές όσο και σε κοινόχρηστους δημόσιους χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας.
Στο σημείο αυτό, να τονίσουμε, πως σύμφωνα με πληροφορίες του in, οι παλαιές εγκαταστάσεις γηπέδων μπάσκετ που βρίσκονταν στο χώρο της ανάπλασης, δεν πληρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές, ενώ εικάζεται πως δεν είχε ανανεωθεί και η άδεια λειτουργίας τους.
Η ανάπλαση στο ΟΤ 531 (οδός Σολωμού) προβλέπει την δημιουργία μιας νέας πλατείας και παιδικής χαράς 340 τ.μ περίπου σε έκταση 2.398,4 τ.μ, ενώ στον ίδιο χώρο δημιουργείται και υπαίθριο γυμναστήριο με την τοποθέτηση οργάνων και το υπόλοιπο τμήμα διαμορφώνεται ως χώρος πρασίνου και περιπάτου.
Περιμετρικά του οικοπέδου θα δημιουργηθεί επίσης ένας ποδηλατόδρομος, ενώ επί της οδού Σολωμού θα δημιουργηθούν και δέκα θέσεις στάθμευσης που θα καλύπτουν τις ανάγκες του κοινόχρηστου χώρου αλλά και των κατοίκων της περιοχής.
Το έργο προϋπολογισμού 385.196 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.