ΛΙΤΣΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ

Χώρα θαμμένη κάτω απ’ τα μπάζα

K
άθε φορά που συναντάς στον δρόμο σου το φίλο σου τον Γιάννη, τι του λες; «Καλημέρα Γιάννη, τι κάνεις;» Φράση κλισέ. Σκέφτομαι όμως, μήπως θα ήταν καλλίτερο ν’ αλλάξεις τη χιλιοειπωμένη φράση με μια πιο ορθή, πιο ωφέλιμη. Ας πούμε, να του λες «καλημέρα Γιάννη, τι σκάνδαλο»;

Και ο Γιάννης, πάντα πιο ενημερωμένος από σένα, να σου λέει το σκάνδαλο της ημέρας. Γιατί κάθε μέρα που ξημερώνει, ξεφυτρώνει κι ένα καινούριο σκάνδαλο σε τούτη τη χώρα, είτε το πληροφορείσαι εσύ, είτε όχι. Και δεν είναι μόνο το σκάνδαλο που άκουσες ή δεν άκουσες εσύ, είναι και τα επί μέρους σκάνδαλα που βγαίνουν σαν τις μπαμπούσκες το ένα μέσα από το άλλο, ξεκινώντας από το αρχικό σκάνδαλο.

Πάρε παράδειγμα το τελευταίο σκάνδαλο που δημιουργήθηκε από το μαφιόζικο κύκλωμα των εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας. Παράνομο χρήμα ασύλληπτο και εκβιασμοί επιχειρηματιών μέσω φορολογικών ελέγχων αλλά και έμμεση απειλή κατά ζωής, αν αναλύσεις σωστά εκείνο το «μην τολμήσεις να μιλήσεις γιατί εδώ δεν είμαστε καλά παιδιά» που είπαν απειλητικά σε φορολογούμενο που χειραγωγούσαν οι εφοριακοί. Απειλή κατά ζωής ξεκάθαρη.

Και εδώ θα αναρωτηθείς. Καλά, κανείς από τους εκβιαζόμενους δεν ήταν καθαρός ώστε να καταγγείλει την εγκληματική οργάνωση που τους ρουφούσε το αίμα;

Διαβάζω στο Documento ότι «η δράση του κυκλώματος είναι σε γνώση του Διοικητή, αφού υπάρχουν εκατοντάδες καταγγελίες που περιγράφουν όσα γίνονται, αλλά η ΑΑΔΕ αντί να στείλει τα στοιχεία στον Εισαγγελέα τα μετατρέπει σε εσωτερικούς ελέγχους και αθωώνει τους επίορκους». Το γεγονός ότι μαφία εφοριακών εκβιάζει επιχειρηματίες, το είχε δημοσιεύσει το Documento από τον Ιούλιο του 2023.

Τι κάνει εδώ η ΑΑΔΕ; Μπαζώνει το σημείο του εγκλήματος για να αποκρύψει ίσως και τις δικές της ευθύνες ή ακόμη και ποιος ξέρει τι ακόμη άλλο. Και το γεγονός ότι η υπόθεση έφτασε σε γραφείο εισαγγελέα, οφείλεται στο ότι οι καταγγελίες πλέον έγιναν στο Εσωτερικών Υποθέσεων όπου από κει άρχισαν να τους παρακολουθούν.

Και τι θέλει να κάνει τώρα ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής; Να κλείσει εντελώς τη ΔΟΥ Χαλκίδας και να μετατάξει τους 65 υπαλλήλους της σε άλλες ΔΟΥ της Αττικής.

Γιατί; Ρωτάς εσύ ο αφελής.

Γιατί, φίλε μου, στη χώρα τούτη, όταν κάτι καταρρέει κι όταν διαλύεται το δίκαιο και η ηθική σε μπάζα, μαζεύουμε αυτά τα μπάζα μαζί με το ανθρώπινο βιολογικό υλικό που εμπεριέχεται και κουκουλώνουμε από κάτω την σαπίλα που ως γνωστό η μπόχα της που αναδύεται στην ατμόσφαιρα βλάπτει σοβαρά την εξουσία. Κι έτσι, σκάνδαλο το σκάνδαλο, θάβεται η χώρα ολόκληρη κάτω από τα μπάζα…

Φίλε, αν βρεις στο δρόμο σου τον Γιάννη, ούτε καλημέρα μην του πεις. Τι το θες, κάθε μέρα κι ένα σκάνδαλο. Σκάνδαλο πάνω στο σκάνδαλο… Και δεν είναι που όλο και θάβεσαι πιο βαθιά κάτω από τα μπάζα, είναι που κάποια μέρα όλα αυτά θα τα συνηθίσεις κι ανάμεσα στα μπάζα θα βρούνε οι επόμενες γενιές σκόρπιο και το δικό σου βιολογικό υλικό να σαπίζει.

 

karalitsa2@gmail.com