ΛΙΤΣΑ ΚΑΡΑΜΠΙΝΗ

Ανεμογκάστρι

Ν
α σε ρωτήσω μήπως ξέρεις, το ανεμογκάστρι, καταλήγει σε τοκετό; Κανονικό τοκετό; Δηλαδή, το στείρο σύστημα, κοιλοπονάει και γεννάει; Τι γεννάει;

Όχι, δεν σου κάνω πλάκα.

Σε τούτη δω τη χώρα της ανάπτυξης και της προόδου, τίποτα δεν αναπτύσσεται και τίποτα δεν προοδεύει. Ανεμογκάστρι όλα.

Οι ανεκδιήγητοι μασκαράδες που μα κυβερνούν -α, ρε γκρέκο μασκαρά- έχουν βυθίσει το λαό σ’ έναν οικονομικό, κοινωνικό, πολιτικό κυκεώνα από τον οποίο υποδύονται ότι προσπαθούν να τον θεραπεύσουν αρθρώνοντας λόγο θεραπευτικό, καθησυχαστικό, υπνωτικό. Και ο λαός αθεράπευτος ναρκώνεται. Ούτε τα χαστούκια τα ηχηρά που σβουρίζουν κάθε τόσο στον αέρα δεν ταράζουν τον βαθύ του ύπνο.

Εκείνη η ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου έχει ταράξει στις γρήγορες την εξουσία της χώρας μας. Φαπ, φαπ, φαπ…

Πάρε για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, πάρε για το έγκλημα των Τεμπών, για την ελευθερία του Τύπου, για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, πάρε και μια ανάστροφη – σήμερα, φρέσκα νέα – για το κράτος Δικαίου στη χώρα του Αδίκου.

Ξεφτιλιστήκαμε, φίλε μου. Όχι γιατί τα αμαρτήματά μας διολίσθησαν εκτός συνόρων, αλλοίμονο, μια οικογένεια είμαστε με τους ευρωπαίους, αλλά γιατί εκείνοι μας ρίχνουν μπατσάκια κι εμείς στρέφουμε και το άλλο μάγουλο χωρίς ποτέ ο κοιμισμένος λαός μας να ωφελείται σε κάτι. Είδες μήπως κάποια εξέλιξη, κάποια αλλαγή όλα αυτά τα τελευταία πέντε χρόνια; Απλά, μας ρίχνουν μπατσάκια, γυρνάμε σαν καλοί χριστιανοί και το άλλο μάγουλο, μας ξαναρίχνουν μπατσάκια. Σαν πράξη ρουτίνας. Το λες και κανονικότητα.

Για να μην σου αραδιάσω τώρα όλες τις κανονικότητες που μας έχουν φορέσει, μία θα σου αναφέρω μόνο.

Τον Κασσελάκη, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, μπορεί να τον συμπαθείς, μπορεί και όχι. Ωστόσο, στις 29/9/2023 επισκέφτηκε το ΕΕΕΕΚ Καλλιθέας ένα επαγγελματικό σχολείο για παιδιά ΑμεΑ όπου είδε ότι πέρα από τις άλλες ελλείψεις δεν υπάρχει και θέρμανση, πράγμα πολύ δύσκολο για να βγάλουν τον Χειμώνα εκεί μέσα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί. Υποσχέθηκε να τους αγοράσει με δικά του έξοδα μονάδες air condition. Στις 5/10/2023 οι υπεύθυνοι παρέλαβαν δύο μηχανήματα γυμναστικής για την αίθουσα ψυχοκινητικής γυμναστικής και οκτώ air condition. Καινούρια όλα, στις κούτες.

Τούτες τις μέρες επισκέφτηκε απροειδοποίητα την σχολή και είδε τα air condition στις κούτες. Βέβαια, το σπουδαίο είναι ότι τα μηχανήματα γυμναστικής τα είχαν βάλει σε λειτουργία. Το είπε ο Δήμος αυτό σε ανακοίνωσή του. Τα είχαν βάλει στην πρίζα, ρε φίλε, και δούλευαν… Μην είσαι κι αχάριστος!

Εντάξει, ο βραδύπους κρατικός μηχανισμός, σε διάστημα τεσσάρων μηνών, δεν πρόκανε να τοποθετήσει και τα air condition. Σου λέει, τα τελευταία χρόνια ο Χειμώνας είναι ελαφρύ. Έπιασε Φλεβάρης, σε λίγο μπαίνει η Άνοιξη. Μια ανάσα είναι και το καλοκαίρι, κλείνει η σχολή. Δεν βαριέσαι, άστα για του χρόνου και βλέπουμε.

Έτσι, διαλέγοντας κι οι υπεύθυνοι του Δήμου Καλλιθέας λέξεις θεραπευτικές, καθησυχαστικές, υπνωτικές -το ίδιο όπως και η κεντρική εξουσία- είπαν «οι εργασίες είναι σε εξέλιξη». Ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες!

Γι’ αυτό σου λέω, κοιλοπονάει… κοιλοπονάει… κοιλοπονάει το σύστημα, μα δεν προκύπτει τοκετός. Τσάμπα οι επ’ αόριστον οδύνες σου, ανθρωπάκο φουκαρά.

 

karalitsa2@gmail.com