Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Θ. Ρουσόπουλο
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ

Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Θ. Ρουσόπουλο

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε, χθες, με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, ο οποίος την ενημέρωσε για τις προτεραιότητες, τα προβλήματα και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει το Συμβούλιο της Ευρώπης, το οποίο φέτος γιορτάζει τα 75 χρόνια του.

Ε
ιδικότερα, ο κ. Ρουσόπουλος επισήμανε ότι «είναι μεγάλη τιμή και για μένα και για την πατρίδα μας, αυτή η ομόφωνη, από πέντε μεγάλες πολιτικές παρατάξεις, αποδοχή στο πρόσωπό μου και ελπίζω να τιμήσω αυτή την οδηγία, αυτή την εντολή».

Σημείωσε, επίσης, ότι ο αγώνας για τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν σταματάει ποτέ και τόνισε ότι «είναι μια ευτυχής συγκυρία και για την πατρίδα μας, που ένας Έλληνας ηγείται της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης». Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πολλές, μεγάλες και ενδιαφέρουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά «το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, επί τη ελεύση της τεχνητής νοημοσύνης, και της δημοκρατίας».

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τον κ. Ρουσόπουλο, υπογράμμισε ότι «είναι πολύ τιμητική η εκλογή σας και έχει έναν έντονο συμβολισμό, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας και την επανεισδοχή της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, επέτειος που συμπίπτει με την εκλογή του πρώτου Έλληνα στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, γεγονός που θεωρώ πολύ σημαντικό».

Ακολούθως, ανέφερε ότι «διάβασα και βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την εισαγωγική σας ομιλία» και επισήμανε ότι «οι προτεραιότητες που έχετε θέσει, είναι πραγματικά σημαντικές: ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα, που αποτελούν πάντα προτεραιότητα κάθε δημοκρατικής, φιλελεύθερης κοινωνίας, αλλά δυστυχώς πλήττονται συνεχώς».

Καταλήγοντας, η κ. Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι «ο αγώνας αυτός αποτελεί πράγματι, όπως και ο αγώνας για τη δημοκρατία, μια συνεχή διεκδίκηση» και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιη ότι θα τον συνεχίσετε και εσείς και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας, για το καλό όλων μας».