«Στηρίζουμε υποψηφιότητες που προάγουν την αυτοδιοίκηση»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ:

«Στηρίζουμε υποψηφιότητες που προάγουν την αυτοδιοίκηση»

«Στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής από την αρχή έχουμε πει ότι θέλουμε μία αυτοδιοίκηση με πραγματικές εξουσίες, αποκέντρωση αρμοδιοτήτων, υλικούς και ανθρώπινους πόρους και χειραφέτηση από τα κομματικά γραφεία και την κεντρική διοίκηση. Για αυτό και εμπιστευόμαστε ανθρώπους με σύγχρονες, αισιόδοξες και ελπιδοφόρες υποψηφιότητες που στηρίζονται από το αυτοδιοικητικό κίνημα», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, μιλώντας την Παρασκευή στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Y
πενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «διατήρησε ισχυρές τις δυνάμεις του στην αυτοδιοίκηση στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης και της πολιτικής κρίσης του χώρου», έκανε λόγο για «αξιοκρατικές στηρίξεις» και πρόσθεσε: «Το “φύγε εσύ, έλα εσύ” μεταξύ Πατούλη και Χαρδαλιά είναι ασκήσεις κομματικής εξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

«Εμείς στηρίζουμε ανθρώπους οι οποίοι έχουν αναπτύξει παρατάξεις και κινήσεις μέσα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, στηρίζονται από τις τοπικές κοινωνίες και γνωρίζουν τα ζητήματα και τα προβλήματά τους», σημείωσε.

Επίσης, ο κ. Μάντζος τόνισε ότι «κάθε δημοκρατικό κόμμα που σέβεται τη δημοκρατική λειτουργία της κοινωνίας, την αφήνει να εκφραστεί και έρχεται και διατυπώνει στηρίξεις στις υποψηφιότητες, τις παρατάξεις και τα πρόσωπα τα οποία, πρώτον, απηχούν καλύτερα και πληρέστερα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και, δεύτερον, συμφωνούν με τις δικές του απόψεις και αρχές για την περιφερειακή ανάπτυξη και την αποκέντρωση».

Ως προς τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στον Χάρη Δούκα για τον Δήμο Αθηναίων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος αναφέρθηκε σε «μία υποψηφιότητα η οποία είναι σύγχρονη και ελπιδοφόρα και ανοίγει, με προγράμματα εφαρμοσμένα στο εξωτερικό, μία οικολογική “πράσινη” ατζέντα για μία πόλη η οποία δεν είναι βιώσιμη και απέναντι σε μία δημοτική Αρχή η οποία έχει αποτύχει στη διαχείριση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Αυτές είναι υποψηφιότητες που προάγουν την αυτοδιοίκηση και δεν την εξαρτούν από τα κομματικά γραφεία».

Ο ίδιος επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα μελετήσει το πόρισμα της ΕΔΕ για τις εκρήξεις πυρομαχικών στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο και υπογράμμισε: «Όμως, δεν μπορεί κανείς να μιλά μόνο κατόπιν εορτής για την ανάγκη επιθεώρησης της πυρασφάλειας κρίσιμων αμυντικών εγκαταστάσεων της χώρας. Ο κ. Χαρδαλιάς ήταν υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη όταν κάηκε η Βόρεια Εύβοια και η Πάρνηθα. Χθες τον είδαμε να επιθεωρεί κατόπιν εορτής με χάρτες τις μονάδες και αν έχουν πυρασφάλεια. Όλα αυτά δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει πριν; Και η ΕΔΕ, αναρωτιέμαι, σταματά στο επίπεδο του διοικητή ή μπορεί να φτάσει και πιο ψηλά; Αυτές είναι όλες οι απορίες και οι αναπάντητες ερωτήσεις που παραμένουν».

Ακόμη, σημείωσε ότι πρέπει να γίνει εθνικός διάλογος στη Βουλή για την πολιτική προστασία και τη διαχείριση της κρίσης στα δάση, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η κλιματική κρίση είναι πραγματική, αλλά δεν μπορεί να είναι μία απλή δικαιολογία για κυβερνητικές παραλείψεις».

Εξέφρασε την ελπίδα να αποδοθούν οι ευθύνες για την καθυστέρηση αξιοποίηση των εναέριων μέσων στην πυρκαγιά της Ρόδου και επεσήμανε, επίσης, την αναγκαιότητα προγραμμάτων βοήθειας και αποκατάστασης των μεγάλων καταστροφών που συνέβησαν στη Μαγνησία.

Ερωτηθείς για τα οικονομικά, ο κ. Μάντζος επανέλαβε τη θέση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για «ρύθμιση, έλεγχο της αγοράς για την πάταξη της αισχροκέρδειας και φορολογική δικαιοσύνη», αναφέροντας, χαρακτηριστικά: «Ο ίδιος ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μιλά για ευρέα περιθώρια υπερκερδών των επιχειρήσεων, που πρέπει να περιοριστούν».

«Και, επίσης, εμείς προεκλογικά θέσαμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρότασης 120 δόσεων με μείωση 30% στους συνεπείς οφειλέτες. Αυτή είναι έμπρακτη στήριξη της έμμεσης ρευστότητας των επιχειρήσεων» κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.