Σκληρή προεκλογική σύγκρουση για τη φορολογία
ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Σκληρή προεκλογική σύγκρουση για τη φορολογία

Η οικονομία και φορολογία βρίσκονται στο επίκεντρο της τρέχουσας προεκλογικής εκστρατείας, ενόψει των δεύτερων εκλογών της 25ης Ιουνίου, με τη ΝΔ να συντηρεί τη συζήτηση, εκμεταλλευόμενη τα “θολά” μηνύματα που εκπέμπουν τις τελευταίες ημέρες στελέχη του αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ στον δημόσιο πολιτικό διάλογο σχετικά με τα προγράμματα των κομμάτων τους για τα δύο αυτά καυτά θέματα.

Σ
τελέχη της ΝΔ εκτιμούν πως το “αλαλούμ” που προβάλλεται μέσω των στελεχών της Κουμουνδούρου και της Χαριλάου Τρικούπη για τα οικονομικά προγράμματά τους, αποκαλύπτει όλο και πιο έντονο την “κρυφή ατζέντα” και των δύο. Το επιτελείο της Πειραιώς σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία δεν αφήνει στο απυρόβλητο ούτε το οικονομικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ αφού δεν θεωρεί ότι έχει κανένα λόγο να δώσει στη Χαριλάου Τρικούπη πόντους, φοβούμενη διαρροή ψηφοφόρων στις δεύτερες εκλογές, ενώ συνεχίζει την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο ζήτημα.

Από τη μεριά του ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο της επανεκκίνησης που κάνει μετά την ήττα της 21ης Μαΐου, ανέδειξε την Τετάρτη μέσω, μάλιστα, της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος το ζήτημα της φορολόγησης των υπερκερδών, ενώ η Κουμουνδούρου συνεχίζει να μιλάει για μείωση του ΦΠΑ.

Το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να απαντήσει στην επίθεση της ΝΔ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να κάνει λόγο για «αδιανόητη προπαγάνδα της Νέας Δημοκρατίας», ενώ της καταλογίζει «διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων πιο πολύ από ποτέ». Επιδιώκουμε φορολογική δικαιοσύνη και αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν θα μας κάμψουν τα fake news και οι τραμπισμοί της Νέας Δημοκρατίας”, επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής. Μετά τη δήλωση Παραστατίδη έκανε μια λιτή ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι «πουθενά στο πρόγραμμα του δεν μιλά για αύξηση του ΕΝΦΙΑ. Θέση μας είναι η προοδευτική του μείωση

Η στάση κομμάτων της αντιπολίτευσης στο θέμα, σύμφωνα με την Πειραιώς, ενισχύει όλο και πιο πολύ την επιχειρηματολογία της ΝΔ περί “μίας και μοναδικής σοβαρής πολιτικής δύναμης που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα της χώρας και την ευημερία των πολιτών της”.

“Οι αντίπαλοί μας έχουν “χάσει τα αυγά και τα πασχάλια” σχολίασε τη στάση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Πέραμα Μυλοποτάμου, αναφερόμενος στο δημόσιο διάλογο για την οικονομία και τις άγνωστες πτυχές των προγραμμάτων τους που αποκαλύπτουν στελέχη των δύο κομμάτων. “Κάθε μέρα μας λένε κάτι διαφορετικό” ανέφερε , προσθέτοντας πως “ Ίσως έχουν την πολυτέλεια να το κάνουν, ξέρετε, επειδή οι ίδιοι έχουν αποποιηθεί της ευθύνης να κυβερνήσουν τη χώρα».

Η οικονομία αναμένεται να απασχολήσει το δημόσιο λόγο και τις επόμενες ημέρες.