Ο Κασσελάκης κάλεσε τα στελέχη να κατέβουν στην κοινωνία
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης κάλεσε τα στελέχη να κατέβουν στην κοινωνία

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:00 στην Κουμουνδούρου η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ που συγκάλεσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Σ
ύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο κ. Κασσελάκης κάλεσε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κατέβουν στην κοινωνία με προτάσεις ενώ ο ίδιος παραδέχθηκε ότι θα έπρεπε ίσως να αλλάξει ορισμένες πτυχές από τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση.

Στην συνεδρίαση μετείχαν η γραμματέας του κόμματος Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής Γιώργος Βασιλειάδης πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, η γραμματέας Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς και τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας η Έφη Αχτσιόγλου, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Ρένα Δούρου, ο Μανώλης Καπνισάκης και η Δώρα Αυγέρη.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της απόφασης του προέδρου να παραπέμψει στην Επιτροπή Δεοντολογίας τους Νίκο Φίλη, Πάνο Σκουρλέτη, Δημήτρη Βίτσα και Στέφανο Τζουμάκα. Απόφαση η οποία προκάλεσε κύμα αντιδράσεων και έντονων αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σημειώνεται ότι εκκρεμεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ενώ πριν από δύο ημέρες η κ. Αχτσιόγλου σε κοινή δήλωση με τους Αλέξη Χαρίτση και Νάσο Ηλιόπουλο ζήτησαν σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος και επίσπευσή του Συνεδρίου που έχει οριστεί για τις 23-25 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε σύντομη συνάντηση στην Κουμουνδούρου με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Είχαμε μια συνάντηση με τον πρόεδρο. Νομίζω ότι ήταν σε παρά πολύ καλό κλίμα» ανέφερε σε δήλωσή του, εξερχόμενος από την Κουμουνδούρου, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζητώντας ωστόσο από τον προέδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, να ανακαλέσει τις διαγραφές.

Όπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, «του εξήγησα όμως ότι, για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί να υπάρχει καλό κλίμα, όσο υπάρχουν οι απειλές», γνωστοποιώντας ότι ο κ. Κασσελάκης «με άκουσε μάλλον με θετικό τρόπο».

Σημειωτέον, ότι το σημερινό ραντεβού είχε κλειστεί στην Αμερική, απ’ όπου ο κ. Κασσελάκης τηλεφώνησε στον Ευκλειδη Τσακαλώτο για να βρεθούν σήμερα, σε χρόνο ωστόσο που δεν είχαν επισυμβεί οι διαγραφές. Μετά από αυτές, ωστόσο, ο κ. Τσακαλώτος προέταξε στην ατζέντα της συνάντησης το ζήτημα της ανάκλησης των παραπομπών για διαγραφή των τεσσάρων στελεχών, λέγοντας πως ο κ. Κασσελάκης θα μεριμνήσει για το ζήτημα.

«Θέλω πειθαρχία στα ΜΜΕ στις εμφανίσεις σας και όποιος θέλει κάτι να πει, έχει το ελεύθερο να τα λέει στα όργανα του κόμματος, σύμφωνα με το Καταστατικό» ανταπάντησε, κατά πληροφορίες, ο κ. Κασσελάκης.