Να είναι το ΚΚΕ η έκπληξη των εκλογών
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Να είναι το ΚΚΕ η έκπληξη των εκλογών

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απηύθυνε χαιρετισμό το απόγευμα της Τετάρτης στα εγκαίνια του εκλογικού περιπτέρου του ΚΚΕ στην Καλογρέζα της Ν. Ιωνίας.

Ο
Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «πίσω από όλα αυτά που βασανίζουν κάθε λαϊκή οικογένεια, βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ την οποία υλοποιεί κατά γράμμα η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως πριν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Κι όταν τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ δεν υλοποιούν την πολιτική της ως κυβέρνηση, τη στηρίζουν και τη νομιμοποιούν ως αντιπολίτευση», ενώ «όλοι τους σε μεγάλο ποσοστό τα ψηφίζουν όλα αυτά στο ευρωκοινοβούλιο και έρχονται μετά εδώ για να γίνουν νόμοι και να εφαρμοστούν».

Ο Δ. Κουτσούμπας κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ώστε να συνεχιστεί «η ανοδική πορεία του κόμματος που έχει καταγραφεί σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και στις εκλογικές διαδικασίες του εργατικού συνδικαλιστικού και του φοιτητικού κινήματος όλα τα τελευταία χρόνια».

«Να επιβεβαιώσουμε ότι στη χώρα μας υπάρχει, σταθεροποιείται και δυναμώνει, ένα σημαντικό ρεύμα αμφισβήτησης και εναντίωσης στην κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων» τόνισε.

«Σε αυτές τις εκλογές, έχουμε τη δυνατότητα να δώσουμε ένα γερό χαστούκι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, να της κόψουμε τη φόρα. Να το σκέφτεται δύο και τρεις φορές η ΝΔ πριν φέρει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα, που σχεδιάζει να φέρει μετά τις εκλογές» είπε, προσθέτοντας «έχουμε τη δυνατότητα, ταυτόχρονα, να ακυρώσουμε τα σχέδια αναβίωσης των αυταπατών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης, που τόσο έχουν στοιχίσει στον λαό μας, περί δήθεν φιλολαϊκής, αξιοκρατικής και δίκαιης διαχείρισης αυτού του συστήματος που βασίζεται στην εκμετάλλευση και την αδικία, χωρίς να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα».

«Στις εκλογές έχουμε τη δυνατότητα επίσης να βάλουμε φραγμό στις δυνάμεις του σκοταδισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας που επιδιώκουν τώρα να παρουσιαστούν ως δήθεν αντισυστημικοί, ενώ είναι να καλύτερα τσιράκια του συστήματος και το έχουν αποδείξει ξανά και ξανά» συμπλήρωσε.

Κάλεσε στην εκλογή περισσότερων ευρωβουλευτών του ΚΚΕ «που θα σπάνε την ομοφωνία όλων των άλλων και θα τους χαλάνε “τη σούπα” της συναίνεσης» και «θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων και έξω από το ευρωκοινοβούλιο».

«Η αγανάκτηση από τη σημερινή κατάσταση πρέπει να εκφραστεί με συμμετοχή στις εκλογές, στις κάλπες της 9ης Ιουνίου και με ψήφο μόνο στο ΚΚΕ. Γιατί την αποχή, οι κυβερνώντες και οι παπαγάλοι τους θα την ερμηνεύσουν και θα τη χρωματίσουν όπως τους βολεύει.

Το μόνο που δεν μπορεί να παρερμηνευτεί με κανέναν τρόπο είναι η ψήφος στο ΚΚΕ, με τις κρυστάλλινες θέσεις του και τη μαχητική δράση του» είπε ο Δ. Κουτσούμπας και κατέληξε:

«Πάμε, λοιπόν, να τα καταφέρουμε: Για να είναι το ΚΚΕ η έκπληξη αυτών των εκλογών και να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατός ο λαός. ΚΚΕ δυνατό εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, στο ευρωκοινοβούλιο και ‘κει που τελικά ανατρέπονται: στους δρόμους του αγώνα!».