Είμαστε τρίτη δύναμη με διαφορά στην Αττική
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

Είμαστε τρίτη δύναμη με διαφορά στην Αττική

Ως επιβεβαίωση των δεσμών του ΚΚΕ με τις λαϊκές δυνάμεις χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ο Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος στις δηλώσεις του τόνισε ότι το ΚΚΕ ενισχύει τις δυνάμεις τόσο σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 όσο και με τις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

«Π
ροχωρά ο απεγκλωβισμός των πολιτών από τα αστικά κόμματα» είπε επίσης ο κ. Κουτσούμπας και επεσήμανε με έμφαση ότι το ΚΚΕ είναι πλέον τρίτη πολιτική δύναμη και με διαφορά στην Αττική.

«Φυσικά ο πολιτικός συσχετισμός παραμένει αρνητικός για τον λαό, όμως υπάρχει μια υπολογίσιμη δύναμη, το ΚΚΕ, που μπορεί την επόμενη ημέρα και απέναντι στα δύσκολα που έρχονται να συμβάλει στην οργάνωση της εργατικής-λαϊκής πάλης, της πορείας αντεπίθεσης, ανατροπής. Ο ρόλος του ΚΚΕ πάντα είναι πολύ μεγαλύτερος από τα εκάστοτε ποσοστά του, συνεπώς η ισχυροποίησή του οδηγεί σε πολλαπλάσια ισχυρούς αγώνες με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις συγκεκριμένες συνθήκες», τόνισε επίσης στις δηλώσεις του ο κ. Κουτσούμπας.

«Πιστεύουμε», συνέχισε, «ότι η μεγάλη αποχή περικλείει σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και απαξίωσης απέναντι τόσο στο αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του όσο και απέναντι στην ΕΕ και τους θεσμούς της, όπως το Ευρωκοινοβούλιο. Η προεκλογική αντιπαράθεση με όρους εκφυλισμού και μακριά από τα κρίσιμα προβλήματα, και κυρίως τις αιτίες τους, ενίσχυσε την αποστροφή του λαού. Από αυτήν την άποψη η στάση αυτή, την οποία εμείς προφανώς δεν επικροτούμε, έχει και πολιτικά χαρακτηριστικά, ανεξάρτητα αν εκφράζεται με έναν τρόπο που μπορεί να παρερμηνευτεί, να εγκλωβιστεί ή και τελικά να αφομοιωθεί».

«Ζητούμενο, συνεπώς, από δω και πέρα, είναι αυτή η διαμαρτυρία, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή τους μέσα στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη και διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, να συναντηθεί συνολικά με την ανατρεπτική πολιτική του ΚΚΕ», επεσήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και κατέληξε:

«Το κρίσιμο πλέον είναι η επόμενη ημέρα. Το ΚΚΕ θα καταθέσει τη δύναμη που του έδωσε ο λαός για να δυναμώσει η φωνή του και εκεί που παίρνονται οι αντιλαϊκές αποφάσεις, όπως στο Ευρωκοινοβούλιο και πάνω από όλα για να οργανωθεί η εργατική-λαϊκή πάλη στη χώρα μας. Από αύριο θα είναι εδώ οι δεσμεύσεις της ΕΕ, τα ματωμένα πλεονάσματα, τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης, οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, στους οποίους η χώρα μας βρίσκεται πολύ βαθιά μπλεγμένη.

Θα έρθουν να προστεθούν, επίσης, νέα βάρη από την αύξηση των πολεμικών δαπανών, που θα φορτωθούν στους λαούς της Ευρώπης, γιατί ο σχεδιασμός τους είναι, λόγω της διαφαινόμενης ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, να μετατραπεί αυτή σε “πολεμική οικονομία”.