Αποχαιρετισμός του δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Αποχαιρετισμός του δημάρχου Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου

Με περίσσεια συγκίνηση και εγκάρδιες ευχές για «καλή επιτυχία» στη νέα του πολιτική διαδρομή, πλήθος πολιτών, συνεργατών, βουλευτών και αυτοδιοικητικών αποχαιρέτησε τον δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, το βράδυ της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο εστιατόριο του Λαγονησίου.

Η
ταν η τελευταία συγκέντρωση του Π. Φιλίππου ως δήμαρχου καθώς, όπως έχει ήδη ανακοινώσει, ύστερα από 32 χρόνια πορείας στην αυτοδιοίκηση προτίθεται να αποχωρήσει προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.

 

«Είμαι χαρούμενος αλλά και πολύ συγκινημένος που μετά από μια διαδρομή πολλών χρόνων, αφήνω τον δήμο. Το έφερε έτσι η ζωή να έχω της στήριξη σας, τη φιλία σας για πάρα πολλά χρόνια. Την αγάπησα αυτή τη διαδρομή, αγάπησα αυτά τα 32 χρόνια όσο τίποτα άλλο. Γιατί ήταν η ίδια μου η ζωή», είπε καταχειροκροτούμενος ο Π. Φιλίππου στο καλωσόρισμα του.

«Μέσα από την αυτοδιοίκηση, όποιος θέλει μπορεί να προσφέρει στα κοινά και στον άνθρωπο. Αγάπησα αυτόν τον τόπο, αφοσιώθηκα σε αυτόν και αφιέρωσα τη ζωή μου. Με τιμήσατε πρώτα ως κοινοτάρχη και μετά ως δήμαρχο και αντιπεριφερειάρχη. Μαζί πετύχαμε πολλά και πολλά ακόμη θέλουν τη λύση τους. Ένα όμως προσπάθησα: Να είμαι ο Πέτρος όπως με γνωρίζετε. Αν με ρωτάτε ποιο είναι το σημαντικότερό μου επίτευγμα στο δήμο θα πω ότι είναι το γεγονός ότι με θεωρείτε δικό σας άνθρωπο. Μόνοι όσοι δεν με ξέρουν με αποκαλούν «δήμαρχο». Όλοι οι άλλοι με λέτε Πέτρο», τόνισε.

Ανέφερε στη συνέχεια:

– Προσπαθήσαμε όλα αυτά τα χρόνια με τους συνεργάτες μου να φέρνουμε αποτελέσματα. Ελπίζω να τα καταφέραμε. Τα πάντα περνάνε από την αυτοδιοίκηση. Η παροιμία που λέει «τα παράπονα στο δήμαρχο είναι σοφή»… Είναι πολύ σημαντικό οι αυτοδιοικητικοί να πορεύονται στο πλάι των πολιτών. Γιατί ο πολίτης εμάς ξέρει. Εμείς είμαστε κοντά του για να του δώσουμε λύση.

– Αν με ρωτάτε αν θα ξεκινούσα από την αρχή τι θα έκανα, θα απαντούσα ότι θα έκανα το ίδιο. Θα γινόμουν αυτοδιοικητικός.

– Η αυτοδιοίκηση και ο δήμος δεν είναι κόμμα. Είμαστε όλοι εμείς. Πρέπει με συναίνεση να συνεννοούμαστε για το καλό όλων. Και να δημιουργούμε σχέσεις ανθρωπιάς. Όλοι μαζί, εσείς, εγώ, οι συνεργάτες μου, οι υπάλληλοι του δήμου, οι συμπολίτες μας, καταφέραμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας και τον τόπο μας, να φέρουμε αποτελέσματα. Απ’ όπου κι αν βρεθώ στο μέλλον, εδώ θα ανήκω.

–  Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την στήριξη και την αγάπη σας όλα αυτά τα χρόνια της αυτοδιοικητικής μου διαδρομής»! κατέληξε.

Παρόντα στη συγκέντρωση σχεδόν όλα τα μέλη της συμπολίτευσης: η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμητρα Ράπτη, οι αντιδήμαρχοι (με αλφαβητική σειρά) Χαράλαμπος Γαλάνης, Κώστας Γκίκας, Χρήστος Γκίνης, Βαγγέλης Ζεκάκος, Θανάσης Καραγιάννης, Γιάννης Κυριακόπουλος, Βασίλης Μπούτσης, Δημήτρης Παπαχρήστου, και οι πρόεδροι των κοινοτήτων Σαρωνίδας Άλκηστης Παπαδογεωργή και Κουβαρά Κώστας Στεργίου.

Επίσης παρόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης Σάββας Ακούσογλου, Ηλίας Μπουκουβάλας, Δημήτρης Λιοδακάκης και ο επικεφαλής της ελάσσονος Χρήστος Τσιγαρίδας, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νάσος Αθανασίου, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός, ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο δήμαρχος Παλλήνης Αθανάσιος Ζούτσος, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Λαυρεωτικής Γιάννης Αδάμης, ο αντιδήμαρχος Σπάτων Γιώργος Μπέκας, ο πρόεδρος της κοινότητας Σπάτων Τάσος Φράγκος, ο Κώστας Μακρινόρης π. δήμαρχος Βιλίων, ο Βασίλης Ξένος π. δήμαρχος Αλίμου και πολλοί ακόμη.

Χαρακτηριστική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε ο εγκάρδιος χαιρετισμός του Πέτρου Φιλίππου με φίλο του ΑμΕΑ που ήρθε από μακρινή περιοχή της Αττικής για να του ευχηθεί «καλή επιτυχία» αλλά και η παραδοχή δημάρχου προερχόμενου από διαφορετικό πολιτικό χώρο ότι «ο Πέτρος Φιλίππου με την πρωτόγνωρη και διαρκή απήχηση που έχει στους ανθρώπους και την μακρά αποτελεσματική πορεία του στην αυτοδιοίκηση, αποτέλεσε για μένα ένα από τα πολιτικά μου πρότυπα και έναν από τους λόγους που με ώθησαν στην πολιτική!».