Δράση ενημέρωσης και εγγραφής νέων εθελοντών δοτών του Μυελού των Οστών
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δράση ενημέρωσης και εγγραφής νέων εθελοντών δοτών του Μυελού των Οστών

Υπό την Αιγίδα του Δήμου Αγίου Δημητρίου και σε συνεργασία με τη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική ΡΕΑ και το Σύλλογο ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ πραγματοποιήθηκε στο Athens Metro Mall στις 17 Φεβρουαρίου η δράση ενημέρωσης και εγγραφής νέων εθελοντών δοτών του Μυελού των Οστών.

Η
πρωτοβουλία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, είχε ως στόχο την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση του κοινού αναφορικά με τη συμμετοχή του ως εθελοντές δότες Μυελού των Οστών, την αξία αυτής, αλλά και την πληροφόρησή τους για τον ανώδυνο τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμβάλλουν στη μάχη των παιδιών με τον καρκίνο.

Ο Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου Στέλιος Μαμαλάκης σημείωσε: «Το μήνυμα που λάβαμε από την ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμά μας ήταν αρκετά ενθαρρυντικό και αισιόδοξο. Νέοι άνθρωποι εξέφρασαν το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στην ενίσχυση της δεξαμενής Δοτών Μυελού των Οστών. Ευχόμαστε για όλα τα παιδιά του κόσμου και με τη συμβολή όλων μας σύντομα αυτή η περιπέτεια που βιώνουν να αποτελεί παρελθόν για αυτούς και τις οικογένειες τους. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εθελοντές δότες για τη σπουδαία συνεισφορά τους».

Από την κλινική Ρέα συμμετείχαν οι: Δ. Αλέξανδρος Τζεφεράκος, Μαιευτήρας Γυναικολόγος, Διευθυντής Μονάδας Γονιμότητας και Εξωσωματικής Γονιμοποίησης Κλινικής ΡΕΑ, Αντιπρόεδρος ΔΣ Κλινικής ΡΕΑ και από το Σύλλογο Όραμα Ελπίδας ο εντεταλμένος εκπρόσωπος Θωμάς Σκούρτης, και η Γεωργία Κανδήλη Παιδίατρος – Νεογνολόγος.

Από το Δήμο Αγίου Δημητρίου στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι: Ε. Κοντόγγονα Αντιδήμαρχος Διοίκησης, ΚΕΠ & Ισότητας των Φύλων, Γ. Ταμπακόπουλος Αντιδήμαρχος Εποπτείας της πόλης, Β. Ζαχαριάς Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων & Ψηφιακής Ανασυγκρότησης, Θ. Μπαμπάνας, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Βαγ. Μπούρης Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Παιδικών Κατασκηνώσεων, Α. Σαραβελάκη Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Π. Ζωϊλης Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, Μ. Καραϊσκάκης, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος τμήμα Δημοτικής Αστυνομίας, Κ. Σταυρόπουλος Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Κονδύλης Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής επιτροπής.