Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», το «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑΣ», μετά από αίτημα των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Σαρωνικού και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, ξεκινά για δεύτερη φορά (2η φάση εξετάσεων) πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας, στις γυναίκες που κατοικούν μόνιμα στον Δήμο Σαρωνικού.

Σ
τόχος του προγράμματος αυτού είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 έως 69 ετών με Τεστ Παπανικολάου και των γυναικών ηλικίας από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με Μαστογραφία. Στις γυναίκες ηλικίας 30 έως 50 ετών θα διενεργείται ταυτοποίηση του ιού HPV. Επίσης, είναι πολύ σημαντικός ο επανέλεγχος όλων των γυναικών που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, κατά την προηγούμενη φάση των εξετάσεων.

Η ειδική αυτοκίνητη μονάδα, στην οποία θα γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται από τις 4 Σεπτεμβρίου 2023 σταθμευμένη στην Παλαιά Φώκαια (έμπροσθεν γηπέδου «ΠΡΩΤΕΑΣ») και έπειτα θα σταθμεύσει στα Καλύβια, (έμπροσθεν του Δημαρχείου).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες από 8:30 έως 14:30, με τον Δήμο Σαρωνικού, στα τηλέφωνα 22910.37316 και 22910.36327 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ΑΚΙΝΔΥΝΕΣ, ΑΝΩΔΥΝΕΣ, ΕΓΚΥΡΕΣ και προσφέρονται ΔΩΡΕΑΝ χάρις στην πλήρη χορηγία του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ.

Πιστεύοντας ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και προκειμένου να προγραμματίσουμε μία όσο το δυνατόν άρτια, από κάθε άποψη, προσφερόμενη υπηρεσία, παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.