Συνδρομή στην αναδάσωση πάνω από 11.000 καμένων στρεμμάτων στην Πάρνηθα
ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Κ. ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Συνδρομή στην αναδάσωση πάνω από 11.000 καμένων στρεμμάτων στην Πάρνηθα

Στο πνεύμα του κοινωφελούς του στόχου και συνεχίζοντας το εκτεταμένο έργο του στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης συμβάλλει εμπράκτως στην προσπάθεια αποκατάστασης των περιοχών της Πάρνηθας που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, με δέσμη άμεσων δράσεων συνολικού ύψους 2.100.000 ευρώ.

Σ
ε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης αναλαμβάνει την αποκατάσταση και αναδάσωση καμένων εκτάσεων της Πάρνηθας, συνολικού εμβαδού 11.124 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα, χρηματοδοτεί την εκτέλεση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές Ρέμα Αγίου Γεωργίου και Ρέμα Πλατανάκι, για την κατασκευή κορμοδεμάτων, κλαδοδεμάτων και κορμοφραγμάτων, με στόχο την αντιπλημμυρική θωράκιση και τη φυσική ανάπλαση της περιοχής.

Το έργο αποκατάστασης, το οποίο εκτελείται με βάση τη «Μελέτη αντιδιαβρωτικών έργων στις καμένες εκτάσεις της από 22-8-2023 πυρκαγιάς στην περιοχή ευθύνης Δασαρχείου Πάρνηθας» που συντάχθηκε από το Δασαρχείο Πάρνηθας, το οποίο και θα έχει την πλήρη εποπτεία των εργασιών, θα ολοκληρωθεί στη διάρκεια τεσσάρων μηνών από την έναρξή του.