Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα «GR-Energy»
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα «GR-Energy»

Στο πλαίσιο του προγράμματος του ΧΜ-ΕΟΧ 2014-2021 με τίτλο «GR-Energy» και διαχειριστή προγράμματος το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) πραγματοποιήθηκε παρουσίαση και απολογισμός του έργου, στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και στη συνέχεια, επίσκεψη/ξενάγηση στα σχολικά κτίρια του Δήμου στα οποία πραγματοποιήθηκαν καινοτόμες παρεμβάσεις ενεργειακής απόδοσης στο πλαίσιο του προγράμματος.

Ο
φορέας υλοποίησης του προγράμματος «GR-Energy», Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, υλοποίησε επιτυχώς ενεργειακές αναβαθμίσεις σε επτά σχολικά κτίρια, με παρεμβάσεις που περιλαμβάνουν μόνωση κτιρίων, φωτισμό LED, αντλίες θερμότητας, και φωτοβολταϊκά συστήματα.

Στην παρουσίαση έγινε διεξοδική συζήτηση με στελέχη του Δήμου για το ομαλό κλείσιμο της πράξης. Μετά την συνάντηση πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε κτίρια του Δήμου που αναβαθμίστηκαν με καινοτόμες τεχνολογίες από το Πρόγραμμα Gr-Energy.

Οι συμμετέχοντες ήταν από το FMO η κα. Camilla Langsholt και ο κ. Steiner Matthiansson, από την Πρεσβεία της Νορβηγίας στην Αθήνα η Δρ. Μαρία Φολά (Υπεύθυνη για τα EEΑ Grants σε Ελλάδα και Κύπρο) και από το ΚΑΠΕ, ο συντονιστής του προγράμματος Δρ. Κωνσταντίνος Πατλιτζιάνας και το στέλεχος της ομάδας έργου ο κ. Πέτρος Τζάος. Η παρουσίαση του έργου πραγματοποιήθηκε από την Δρ. Μαρία Τσαρμποπούλου.