Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση Γωνιών Ανακύκλωσης
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση Γωνιών Ανακύκλωσης

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των Γωνιών Ανακύκλωσης σε τρία διαφορετικά σημεία του Δήμου Σαρωνικού σε συνέχεια σχετικής σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ Δήμου Σαρωνικού και Περιφέρειας Αττικής.

Σ
το πλαίσιο αυτό ειδικοί κάδοι υπόγειας και ημιυπόγειας αποθήκευσης τοποθετήθηκαν ήδη στον Κουβαρά (περιοχή Αλωνίστρα) και στην Ανάβυσσο (στην οδό Πυριχίου και στο εκκλησάκι του Αγ. Παντελεήμονα, στη λεωφόρο Αναβύσσου).

Στόχος του προγράμματος είναι η Διαλογή Στην Πηγή (ΔΣΠ) των αποβλήτων μέσω των γωνιών ανακύκλωσης που αποτελούνται από 4,5 και 6 ρεύματα. Από εδώ και στο εξής ανακυκλώνουμε ξεχωριστά το γυαλί, το χαρτί, το μέταλλο, το πλαστικό και το ύφασμα για ένα καλύτερο περιβάλλον και ένα βιώσιμο μέλλον.

Η χρήση υπόγειων κάδων στην δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης συμβάλλουν τόσο στην βελτίωση της διαχείρισης των ανακυκλώσιμων αποβλήτων όσο και στην αισθητική αναβάθμιση και ανάπλαση του περιβάλλοντα χώρου όπου τοποθετούνται.

Τα συγκεκριμένα συστήματα έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι στιβαρά και ανθεκτικά, διασφαλίζοντας έτσι την μακρόχρονη χρήση τους και τον εύκολο τρόπο απόρριψης ανακυκλώσιμων υλικών.

“Το πρόγραμμα αυτό συνιστά ένα έργο πνοής που προωθεί την ανακύκλωση ως καθημερινή συνήθεια και πρακτική των πολιτών. Εξίσου σημαντικό είναι ότι μέσω της επέκτασης της ανακύκλωσης ο Δήμος μπορεί να  εξοικονομεί χρήματα από τις εισφορές στον ΕΔΣΝΑ, σε ποσοστό που φτάνει έως και 25%”» σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δ/νσης Τεχνικών Ανταποδοτικών Υπηρεσιών και Έργων Βασίλης Μπούτσης υπογράμμισε: «Η ανακύκλωση, με σταθερά βήματα γίνεται μέρος της καθημερινότητάς μας ώστε με τη συνδρομή όλων να γίνει πράξη η πράσινη μετάβαση της Αττικής. Ας φροντίσουμε ώστε στους ειδικούς κάδους να ρίχνουμε ξεχωριστά και διαχωρισμένα τα διαφορετικά υλικά».

Τα πλεονεκτήματα του εν λόγω συστήματος είναι ότι μειώνονται αισθητά τα απορρίμματα που βρίσκονται έξω από τους κάδους ελαχιστοποιώντας τις οσμές. Εξοικονομούνται χώροι στάθμευσης, ενώ παράλληλα ένα λειτουργικό όφελος είναι η αντιδιαβρωτική προστασία που εξασφαλίζει την υψηλή και με διάρκεια ανθεκτικότητα.