Νέος πυροσβεστικός εξοπλισμός σε όλα τα πυροφυλάκια
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

Νέος πυροσβεστικός εξοπλισμός σε όλα τα πυροφυλάκια

Με νέο εξοπλισμό ενισχύθηκαν τα πυροφυλάκια του Υμηττού από τον Σύνδεσμο για την Προστασία και Ανάπτυξη του.

Ο
Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Γιάννης Κωνσταντάτος, πραγματοποίησε μαζί με το επιτελείο του Συνδέσμου, οδοιπορικό σε όλο τον Υμηττό, όπου επισκέφθηκε τους Δημάρχους και τα πυροφυλάκια των Δήμων, παραδίδοντας το δεύτερο μέρος του πυροσβεστικού εξοπλισμού που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο το πολύτιμο έργο που επιτελούν οι εθελοντές.

Πρόκειται για χρήσιμο πυροσβεστικό εξοπλισμό (σωλήνες, δίκρουνα, αυλοί πυρόσβεσης) που αποτελούν συνέχεια των στολών και των μέσων ατομικής προστασίας που παραδόθηκαν στις αρχές της αντιπυρικής περιόδου, συνολικής αξίας 300.000 €, πόροι που προήλθαν από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Να σημειωθεί ότι σε συνεργασία με την κυβέρνηση έχουν υλοποιηθεί ήδη 11 εκατομμυρίων ευρώ στην ενίσχυση της δασοφύλαξης που αφορούν την αγορά 15 καινούργιων πυροσβεστικών οχημάτων, υδροφόρων, δεξαμενών νερού, παρατηρητήρια, μέσα ατομικής προστασίας των εθελοντών και φυσικά την πρωτοποριακή πλατφόρμα Smart Υμηττός!

Ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού – Σ.Π.Α.Υ. ιδρύθηκε το 1992, με σκοπό την προστασία του οικοσυστήματος του Υμηττού και την ανάπτυξή του ως πνεύμονα πρασίνου.