Με νέο πρωτοποριακό όχημα πολλαπλών ρόλων ενισχύθηκε η πολιτική προστασία
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Με νέο πρωτοποριακό όχημα πολλαπλών ρόλων ενισχύθηκε η πολιτική προστασία

Ένα πρωτοποριακό όχημα βαρέως τύπου (4χ4) εντάχθηκε στο στόλο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης προκειμένου να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική η αντιμετώπιση των ακραίων φυσικών φαινομένων στην πόλη.

Π
ρόκειται για ένα όχημα πολλαπλών ρόλων, μοναδικής σχεδίασης το οποίο μπορεί να λειτουργήσει ως πυροσβεστικό, εκχιονιστικό, από-παγοποιητικό ρίχνοντας αλάτι, προκειμένου να αποφευχθούν συνθήκες παγετού στους δρόμους και αναρροφητικό ώστε να μαζεύει στον ειδικό κάδο, πευκοβελόνες και άλλα εύφλεκτα δασικά υλικά κατά την θερινή περίοδο.
Οι προδιαγραφές του οχήματος και τα μοναδικά του χαρακτηριστικά σχεδιάστηκαν από το τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου και δόθηκαν για ειδική κατασκευή με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα όχημα μοναδικής σχεδίασης στην Ελλάδα.
Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά τον συμπολίτη, αξιότιμο κ. Αζίζ Συριάνι, ο οποίος μέσω δωρεάς, κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της αξίας του οχήματος, ενώ το υπόλοιπο μέρος καλύφθηκε από δημοτικούς πόρους.
Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης συνεχίζει εντατικά να ενισχύει την Πολιτική Προστασία του Δήμου και δεν εφησυχάζει ποτέ στην προσπάθεια να αντιμετωπίζει τα ακραία φυσικά φαινόμενα, τα οποία, συνέπεια της κλιματικής αλλαγής, εκδηλώνονται συχνότερα και με μεγαλύτερη ένταση.