Με δυο drones ενισχύει ο Δήμος την προστασία του Υμηττού
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ

Με δυο drones ενισχύει ο Δήμος την προστασία του Υμηττού

Δύο drones παρέλαβε ο Δήμος Βύρωνα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Smart City», το οποίο βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης και περιλαμβάνει πλήθος έργων και δράσεων, που αφορούν στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών.

«Σ
υνεχίζουμε να διευρύνουμε και να επικαιροποιούμε τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Δήμου μας», τόνισε ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης κατά την παραλαβή του νέου εξοπλισμού και συμπλήρωσε: «Τα δύο drones θα τα αξιοποιήσουμε για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας. Ειδικότερα, θα τα χρησιμοποιήσουμε για την εναέρια επιτήρησης του Υμηττού, κατά την αντιπυρική περίοδο, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις, όπως η έρευνα και διάσωση ατόμων στο βουνό.

Η προμήθεια των drones, που έχει δρομολογηθεί εδώ και καιρό, είναι μια ακόμα απόδειξη της προσπάθειας που καταβάλλουμε για τον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας και θα τη συνεχίσουμε μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας».

Τεχνικά χαρακτηριστικά των drones

Ο Δήμος Βύρωνα έδωσε στην δημοσιότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά των drones τα οποία μεταξύ άλλων έχουν πτητική εμβέλεια 14 χιλιόμετρα και μέγιστη διάρκεια πτήσης 41 λεπτών.

Τα drones που παρέλαβε ο Δήμος Βύρωνα διαθέτουν:

– Zoom Camera

– Wide Camera

– Θερμική Camera

– Μέτρηση αντικειμένων σε απόσταση έως και 1200 m με ακρίβεια

– Αυτόματη παρακολούθηση κινούμενου αντικειμένου

– Διάρκεια πτήσης έως 41 λεπτά

– Ταχύτητα έως 90km/h

– Εμβέλεια μετάδοσης εικόνας μέχρι 14 χιλιόμετρα

– Ανθεκτικότητα σε άνεμο έως 7 μποφόρ