Ξεκίνησε η κατασκευή του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης
ΣΤΟΝ ΚΑΡΕΑ

Ξεκίνησε η κατασκευή του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την δημιουργία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης στον πρώην πολυχώρο Κουγιά στον Καρέα. Τον χώρο επιθεώρησε το πρωί της Πέμπτης, 21 Μαρτίου, συνοδευόμενος από στελέχη της δημοτικής αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Αλέξης Σωτηρόπουλος.

Σ
ύμφωνα με όσα υποστηρίζει η Δημοτική Αρχή Βύρωνα, πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής στην περιοχή και αναμένεται να είναι ένα πόλος έλξης για τους δημότες.

Δημιουργείται υπαίθριο γυμναστήριο αλλά και χώροι αναψυχής και ψυχαγωγίας, πέργκολα σκίασης ενώ θα υπάρχουν και αρκετοί χώροι παιγνιδιού με τραπέζι αντισφαίρισης, σκάκι και άλλα διαδραστικά παιχνίδια.

Παράλληλα, ενισχύεται η φύτευση και εγκαθίσταται νέο σύστημα αυτόματου ποτίσματος.

Στόχος είναι η αναβάθμιση των υφιστάμενων κοινοχρήστων χώρων, η βελτίωση του μικροκλίματος και η ενοποίηση των επιμέρους λειτουργιών που αναπτύσσονται εντός του χώρου.

Το έργο χρηματοδοτείται από τον ΣΠΑΥ στο πλαίσιο του προγράμματος Αντώνης Τρίτσης ενώ η μελέτη συντάχθηκε με τις υποδείξεις της δημοτικής αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου.

Το πάρκο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του στους πολίτες μέχρι τις εορτές του Πάσχα.