Θεατρική παράσταση Παιδικής Σκηνής «ΠΕΡΙΑΚΤΩΝ»
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Θεατρική παράσταση Παιδικής Σκηνής «ΠΕΡΙΑΚΤΩΝ»

Ο Δήμος Μαρκοπούλου και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Μαρκοπούλου (Κ.Δ.Ε.Μ.) σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση «Τρέχα – Γύρευε τον Αίσωπο» της Παιδικής Σκηνής των «ΠΕΡΙΑΚΤΩΝ», την Πέμπτη 6 Ιουλίου και ώρα 21.00, στο ανοιχτό θέατρο Σάρα Μαρκοπούλου.

Η
Παιδική Σκηνή επιστρέφει δυναμικά με μία ιδιαίτερη παράσταση – περιπλάνηση στους πιο όμορφους μύθους του Αισώπου, σε μια σπουδαία παραγωγή, με υπέροχα σκηνικά και κοστούμια, μουσικές και τραγούδια.

Βρισκόμαστε βαθιά μέσα στο δάσος. Το τραγούδι δύο τζιτζικιών, μαγεύει έναν γάιδαρο, ο οποίος με τη σειρά του, ζητάει από τα τζιτζίκια να τον διδάξουν, προκειμένου να μάθει να τραγουδάει και αυτός. Κάπως έτσι ξεκινάει η ιστορία μας. Οι ήρωές ζωντανεύουν ιστορίες και διδάγματα, χωρίς όμως να θυμούνται που τα ξανάκουσαν όλα αυτά. Η κάθε ιστορία, γίνεται συνέχεια της προηγούμενης. Οι ήρωες – άνθρωποι και ζώα – πορεύονται, μέχρι να ανακαλύψουν ένα γράμμα που τους υπενθυμίζει, ότι…

Το έργο αναδεικνύει μια σειρά από διδάγματα και αξίες, που προκύπτουν μέσα από τους πασίγνωστους μύθους, όπως η σπουδαιότητα της φιλίας, η ταπεινότητα, η αυτογνωσία, η ειλικρίνεια και η ομόνοια και καταγράφει προς αποφυγή, την πονηριά, την κλεψιά, την ιδιοτέλεια, την κακία, τον φθόνο κ.ά.

Τη διασκευή και την σκηνοθεσία έχει επιμεληθεί ο Σπύρος Κολιαβασίλης, έχοντας σκηνοθετήσει πάνω από 17 παραστάσεις για παιδιά. Οι έμπειροι ηθοποιοί της παράστασης, που παίζουν, τραγουδούν και χορεύουν, είναι αλφαβητικά οι: Αντωνία Πίντζου, Θανάσης Τσόδουλος, Νάνσυ Χρυσικοπούλου.

Μουσική: Σπύρος Κολιαβασίλης

Σκηνικά – Κοστούμια: Εύα Λυγνού

Χορογραφίες – Κίνηση: Διονυσία Χρυσικοπούλου

Φέτος, η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου «ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ» συμπληρώνει αισίως 23 χρόνια επιτυχημένης πορείας και εμπειρίας στο παιδικό θέατρο, με έργα όπως ο Φαντασμένος της Ζωρζ Σαρρή, Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου, Μικρός Πρίγκιπας του Εξιπερί, Τομ Σόγερ του Μαρκ Τουέιν, Τα μάγια της πεταλούδας του Λόρκα, Ο Μάγος με τα χρώματα του Γ. Ξανθούλη, Ρουμπελστίλτσκιν των αδερφών Γκριμ, Ο Μυστικός Κήπος της Μπάρνετ κ.ά., κερδίζοντας επάξια την εμπιστοσύνη γονέων και δασκάλων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας απευθύνει κάλεσμα προσφοράς συσκευασμένων τροφίμων μακράς διαρκείας στο χώρο της εκδήλωσης, για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου.