Τα «Λαζαράκια» στο 1ο ΚΑΠΗ Καλυβίων
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Τα «Λαζαράκια» στο 1ο ΚΑΠΗ Καλυβίων

Ένα παραδοσιακό πασχαλιάτικο έθιμο αναβίωσαν τα παιδιά της Ε’ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων με τη βοήθεια των δασκάλων τους και το παρουσίασαν στο 1ο ΚΑΠΗ Καλυβίων, την Τρίτη 4 Απριλίου.

Ε
νόψει του Πάσχα μαθήτριες και μαθητές έψαλαν τα κάλαντα του Λαζάρου και δώρισαν «Λαζαράκια» (ομοιώματα φτιαγμένα από ξύλινες κουτάλες) καθώς και λαμπάδες που είχαν κατασκευάσει με την επίβλεψη της δασκάλας εικαστικών, Αγγελικής Αλατζιά. Την συνολική επιμέλεια της δράσης είχε η δασκάλα μουσικής του σχολείου, Ευδοκία Ράπτη, η οποία συνόδευσε τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς Γιώργο Λαζάρου, Μαριάννα Γενεθλίου, Ιωάννη Σταθόπουλο και τη διευθύντρια του σχολείου, Ντέμυ Δημοπούλου.
Κατά την επίσκεψή τους, τις μαθήτριες και τους μαθητές υποδέχτηκαν η πρόεδρος του Δ.Σ. και υπεύθυνη για τα ΚΑΠΗ, Δήμητρα Ράπτη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων και μέλος του ΔΣ του 1ου ΚΑΠΗ, Χρήστος Ράπτης, καθώς και τα μέλη του ΚΑΠΗ που καλοδέχτηκαν τα παιδιά προσφέροντάς τους χειροποίητα παραδοσιακά εδέσματα («Λαζαράκια» με ζύμη), φτιαγμένα από τους ίδιους.
«Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε τους μαθητές στο 1ο ΚΑΠΗ Καλυβίων. Η εν λόγω δράση αποτελεί την αφορμή να έρθουν οι νέοι μας πιο κοντά στην παράδοση και πιο μεγάλες ηλικίες να συνεχίσουν να προσφέρουν στον πολιτισμό και στη νεολαία μας, έχοντας ως εφόδιο την εμπειρία και τη σοφία τους. Η όσμωση των νεότερων με τους πιο έμπειρους μόνο ωφέλειες μπορεί να έχει και για τους δυο. Για αυτό θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε παρεμφερείς δράσεις», σημείωσε η Δήμητρα Ράπτη με την ευκαιρία της εκδήλωσης.