Συνάντηση του Δημάρχου με τους εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Συνάντηση του Δημάρχου με τους εκπροσώπους Πολιτιστικών Συλλόγων

«Αυτός ο τόπος θα αποκτήσει πολιτιστική ταυτότητα συγκεκριμένη. Ο Δήμος Παλλήνης θα συναντηθεί με τις αρχέγονες αναφορές του» δήλωσε ο Δήμαρχος Παλλήνης, Χρήστος Αηδόνης στην πρώτη του συνάντηση με τους εκπροσώπους των Πολιτιστικών & Εξωραϊστικών Συλλόγων και Εκδοτών των 3 Δημοτικών Ενοτήτων, Ανθούσας – Γέρακα – Παλλήνης που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου.

A
ξίζει να σημειωθεί πως τέτοια θεματική συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με τους φορείς Πολιτισμού του Δήμου Παλλήνης δεν έχει ξαναγίνει και εντάσσεται στο νέο τρόπο Διοίκησης και μοντέλου Διαβούλευσης που εισάγει ο Δήμαρχος Χρήστος Αηδόνης.

Στο «κάλεσμα Πολιτισμού», όπως χαρακτήρισε ο Δήμαρχος τη συνάντηση, ζητήθηκε από τους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς να καταθέσουν τα υπομνήματα τους με στόχο την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη του Δήμου «μέσα από νέες υποδομές και υπηρεσίες, που θα προάγουν τον πραγματικό εξωραϊσμό της τοπικής κοινωνίας».

Ο κ. Αηδόνης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, περιέγραψε το πρόταγμα της πολιτικής που θα ακολουθηθεί στον Δήμο λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Πιστεύω ακράδαντα στην κοινωνική παιδεία. Πιστεύω στα εφόδια που δίνει μία οικογένεια ή το σχολείο στη νέα γενιά, όταν αυτή η οικογένεια και αυτό το σχολείο έχουν υποδομές και υπηρεσίες επάνω στις οποίες μπορούν να ακουμπήσουν. Και ο Δήμος, ένας σύγχρονος Δήμος μπορεί και πρέπει να παίξει αυτό τον ρόλο. Και η αναφορά μου ακουμπά τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό.

Θεωρώ πως η σωματική και πνευματική καλλιέργεια, είναι αυτές που καθορίζουν την ποιότητα των σχέσεων που αναπτύσσουμε ως τοπική κοινωνία, και πιστέψτε με, πως κοινωνίες που αναδεικνύουν ταλέντα, που εργάζονται επάνω στην καλλιέργεια προσωπικοτήτων, δημιουργούν θετικά πρότυπα που παρασέρνουν τους πάντες προς τη θετική κατεύθυνση. Οι σύλλογοί μας επιτελούν ένα καθοριστικό ρόλο στη διάσωση και μετάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Κατά τη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των φορέων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη συνάντηση, δεδομένου ότι παρουσίασαν τόσο το εύρος των δραστηριοτήτων τους αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Επίσης τόνισαν πως αυτό το «κάλεσμα» από τη νέα Διοίκηση του Δήμου αποτέλεσε μία εξαιρετική πρωτοβουλία, μιας και τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωριστούν και μεταξύ τους.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η αρμόδια Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φωτεινή Μπαξεβάνη, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού & Ιστορικής Ανάδειξης της πόλης Θεοδώρα Σιάρκου και ο Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα πολιτιστικών δράσεων Παναγιώτης Δημητρόπουλος, οι οποίοι με τη δική τους σειρά εξήραν την πρωτοβουλία του Δημάρχου αλλά και παρουσίασαν τη μεθοδολογία επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με τους συλλόγους για το επόμενο διάστημα.

Το παρών ακόμη έδωσαν πολλά στελέχη της Δημοτικής Αρχής.