Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπόρος σε δύσβατους δρόμους»
ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

Παρουσίαση του βιβλίου «Οδοιπόρος σε δύσβατους δρόμους»

Οι εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ διοργανώνουν εκδήλωση-παρουσίαση του βιβλίου του ΘΑΝΑΣΗ ΛΕΒΕΝΤΗ “ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ ΣΕ ΔΥΣΒΑΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ “, την Πέμπτη, 14 Μαρτίου, και ώρα 7.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ραφήνας (Αραφηνίδων Αλών 12 και Έλλης Αλεξίου).

Η
εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου.

Ο Θανάσης Λεβέντης, στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του “Οδοιπόρος σε δύσβατους δρόμους”, καταγράφει τα βιώματά του από τα πρώτα του χρόνια στα Βίλια, τον γενέθλιο τόπο, μέχρι τις μέρες μας.

Πόλεμος, Κατοχή, πέτρινα χρόνια, Δικτατορία, Μεταπολίτευση, σε αυτό το πλαίσιο ο Θανάσης Λεβέντης θα ασχοληθεί με τα Κοινά και θα συμμετέχει στους κοινωνικούς αγώνες, μέσα από τις γραμμές της Αριστεράς, κοντά εξήντα χρόνια. Ταυτόχρονα, ως γιατρός ειδικευμένος στη Νευροχειρουργική θα δώσει τη μάχη για να απαλύνει και να θεραπεύσει την αρρώστια και τις οδυνηρές συνέπειές της.

Πέντε φορές βουλευτής Αττικής, θα αγωνιστεί για όλα όσα ταλανίζουν αυτόν τον τόπο και τους ανθρώπους του και θα εστιάσει στο λεγόμενο «υπόλοιπο της Αττικής», δηλαδή στην Ανατολική και Δυτική Αττική: αυθαίρετη δόμηση, πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές, ρύπανση και καταστροφή του περιβάλλοντος και των βιοτόπων, κατάληψη και καταστροφή των ακτών από βιομηχανίες, επιχειρήσεις και ιδιώτες, διαχείριση των απορριμμάτων «χωματερή Άνω Λιοσίων-Φυλής» αναλύονται εκτενώς στις σελίδες του βιβλίου.

Το “Οδοιπόρος σε δύσβατους δρόμους” είναι ένα πολιτικό βιβλίο που ξεφεύγει από τα στενά όρια της αυτοβιογραφίας.

Το βιβλίο χωρίζεται σε πέντε ενότητες: Προσωπικά βιώματα, Ιατρική υπηρεσία, Πολιτική διαδρομή, Κοινοβουλευτική και Νομαρχιακή δράση, Καίρια προβλήματα της Αττικής, και εμπλουτίζεται με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Θα χαιρετήσει η Δήμαρχος Ραφήνας – Πικερμίου, κα ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΣΕΒΑ.

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν οι:

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ, πρώην υπουργός·

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΥΡΟΥΔΗΣ, ιατρός, συγγραφέας·

ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, αρχαιολόγος, πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Δρ ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΜΠΕΝΑΤΣΗ, ιστορικός τέχνης.