Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η καρναβαλική παρέλαση στο Λαγονήσι
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ

Κάθε προσδοκία ξεπέρασε η καρναβαλική παρέλαση στο Λαγονήσι

Μια αξέχαστη καρναβαλική παρέλαση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 10 Μαρτίου στο Λαγονήσι! Η λάτιν μουσική που από το πρωί έδινε τον τόνο ξεσήκωσε τον κόσμο και στις 11:00 ακριβώς οι 36 ξεχωριστές καρναβαλικές ομάδες μπήκαν στην πορεία τους χορεύοντας στους ρυθμούς της Αποκριάς και σκορπώντας το κέφι!

Κ
όσμος από όλη την Αττική, μικροί και μεγάλοι με εντυπωσιακές μεταμφιέσεις, παιδικοί σταθμοί, μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων, σύλλογοι ΑμΕΑ, σύλλογοι γονέων, ζωοφιλικά σωματεία και πολλοί ακόμη φορείς συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή του Σαρωνικού, στη Λεωφόρο Καλυβίων.
Η καρναβαλική επιτροπή, με δυσκολία ξεχώρισε το καλύτερο πλήρωμα, δικαίως, ωστόσο, απένειμε το 1ο βραβείο στις «Σφουγγαρίστρες» και στην ομάδα του 1ου Δημοτικού Παλαιάς Φώκαιας.
«Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όσες και όσους συμμετείχαν στη γιορτή μας αλλά και σε όσους συνέβαλαν και εργάστηκαν σκληρά για να υλοποιηθεί με τόσο μεγάλη επιτυχία. Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω τον παρουσιαστή μας Γρηγόρη Γκουντάρα καθώς και την Τροχαία και την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας για τη συνεισφορά τους στην ομαλή διεξαγωγή της γιορτής. Ανεκτίμητη ήταν και η προσφορά των εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας που αμέσως μετά την παρέλαση καθάρισαν την πόλη μας. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας την Καθαρά Δευτέρα στην Ανάβυσσο», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Καθαρά Δευτέρα στην Ανάβυσσο

Στις 18 Μαρτίου o Δήμος γιορτάζει τα Κούλουμα στην Ανάβυσσο, με μια μεγάλη γιορτή μπροστά από το παλαιό αναψυκτήριο «Πέτρινο», στις Αλυκές Ανα- βύσσου. Περνάμε όλη την ημέρα έξω, χαιρόμαστε τους ανοιχτούς χώρους, χορεύουμε, τραγουδάμε και στέλνουμε τον χαρταετό όσο πιο ψηλά γίνεται!
Από τις 12 το πρωί ο Δήμος Σαρωνικού υποδέχεται τη Σαρακοστή με δωρεάν σαρακοστιανά κεράσματα για όλους (λαγάνες, ταραμάς, χαλβάς, φασολάδα, ντολ- μαδάκια και πολλά άλλα), δωρεάν αναψυκτικά, μπύρες και κρασί, δωρεάν χαρταετούς, δραστηριότητες για τα παιδιά, φουσκωτά παιχνίδια, face painting, show με σαπουνόφουσκες, ανιματέρ και χορευτές που θα παρασύρουν τα παιδιά σε ένα ξέφρενο γλέντι!
Χορεύουμε με το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν χορευτικοί σύλλογοι της περιοχής και διασκεδάζουμε με τα τραγού- δια του Νίκου Βολάκου. Και στις 16:00 συνεχίζουμε το πάρτι με μια μεγάλη συναυλία έκπληξη με τον φίλο μας Τριαντάφυλλο!

Πρόγραμμα
Χορευτικός σύλλογος Αγία Ειρήνης: ώρα 12.15
Χορευτικός Σύλλογος Λάκας: ώρα 13.00
Χορευτικό για παιδιά από ανιματέρ: ώρα 13.30
Χορευτικός σύλλογος Χλόα: ώρα 14.30
Χορευτικός Μικρασιατικός Σύλλογος: ώρα 15.00
Νίκος Βολάκος: ώρα 15.30
Τριαντάφυλλος: ώρα 16.00