Η «Χρυσή Τομή» Κερατέας στο θέατρο «OLVIO»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΜΩΔΙΑ «Ο ΜΠΑΜΠΑΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ»

Η «Χρυσή Τομή» Κερατέας στο θέατρο «OLVIO»

Η «Χρυσή Τομή» Κερατέας, σας προσκαλεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου να παρακολουθήσετε το θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Ο μπαμπάς ο πόλεμος» από την θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» σε σκηνοθεσία του ταλαντούχου σκηνοθέτη Κώστα Παπακωνσταντίνου, στο θέατρο «OLVIO».

Τ
ο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη γράφτηκε το 1952 στην πρώτη του μορφή, αλλά ευτύχησε να παρουσιαστεί μόλις το 1979, από το Θέατρο Τέχνης. Πρόκειται για μια πολυπρόσωπη κωμωδία εμπνευσμένη από το ιστορικό γεγονός της πολιορκίας της Ρόδου από τον Δημήτριο τον Πολιορκητή, το 305 π.Χ., με την οποία ο Καμπανέλλης σατιρίζει σύγχρονα ήθη και πάθη.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ελισσαίος Βλάχος, Χαρά Δημητριάδη, Αγγελική Μαρίνου, Δήμητρα Μητροπούλου, Μαριάννα Ντίρου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός,  Γιώργος Σύρμας, Δημήτρης Τσιγκριμάνης.

– Συμμετοχή 16€ μέλη/νέοι, 18€ μη μέλη (περιλαμβάνεται εισιτήριο θεάτρου και πούλμαν)

– Αναχώρηση 16:30 από την Κεντρική πλατεία  Κερατέας.

– Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 6977452498, 6932221477 & 6984614675.

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» σημειώνει: «Στον πόλεμο, έννοιες όπως η δημοκρατία και η ελευθερία θρυμματίζονται. Οι μεγάλες ιδέες για οικονομικό και στρατιωτικό imperium δημιουργούν κρίση για τους αδύναμους και ευκαιρίες για τους ισχυρούς. Η δίψα για κέρδος και η δίψα για εξουσία, είναι όψεις στο ίδιο νόμισμα και ας προβάλλονται ως κάτι διαφορετικό. Ο Καμπανέλλης πλέκει επί σκηνής έναν κόσμο με συμμαχίες, συγκρούσεις, πάθη, ματαιώσεις και προσδοκίες. Έναν κόσμο διόλου μακριά από την πραγματικότητα, διόλου μακριά από τη φαιδρότητα και την τραγικότητα που έχει η ίδια η ζωή, ο ίδιος ο Πόλεμος. Στον επίλογο του έργου, βουτηγμένη στην ειρωνεία, έρχεται η συμφιλίωση που ελπίζει σε ένα αύριο ειρηνικό που θα σέβεται την αξία της ανθρώπινης ζωής».