Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
ΣΤΙΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» Κερατέας, σας προσκαλεί την Κυριακή 14 Ιανουαρίου να παρακολουθήσουμε το κορυφαίο έργο του Άγγλου δραματουργού και ποιητή Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Βασιλιάς Ληρ», που σκηνοθετεί ο Στάθης Λιβαθινός.

Τ
ον ομώνυμο ρόλο υποδύεται η Μπέττυ Αρβανίτη στον προκλητικότερο ίσως ρόλο της πολύχρονης πορείας της στο θέατρο. Στην παράσταση συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί, Nίκος Αλεξίου, Αντώνης Γιαννακός, Νέστορας Κοψιδάς, Ερατώ Πίσση, Γκαλ Ρομπίσα, Εύα Σιμάτου και Βιργινία Ταμπαροπούλου.

  • Συμμετοχή 23€ μέλη/νέοι – 25€ μη μέλη (περιλαμβάνει εισιτήριο θεάτρου και πούλμαν)
  • Αναχώρηση στις 18:30 από την Κεντρική πλατεία Κερατέας.
  • Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 6977452498, 6932221477 & 6984614675.

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για μυσταγωγία της απόγνωσης και του κοσμικού αδιεξόδου, που παρακολουθεί το τέλος της ζωής ενός γέροντα μεσαιωνικού βασιλιά, σχεδόν “βιβλικού”, που πεθαίνει έχοντας δοκιμάσει την πίκρα της απόρριψης από τις δυο του κόρες, αλλά και τα όρια της δύναμής του. Ο Βασιλιάς Ληρ είναι μια σκληρή σκηνική μελέτη γύρω από το θέμα της διαχρονικής πάλης των γενεών, αλλά και της πάντα επίκαιρης διαπίστωσης πως η εξουσία δεν έχει φύλο. Γραμμένο στο απόγειο της δημιουργικής τροχιάς του Σαίξπηρ, αρχές του 1600, αντικαθρεφτίζει τη βαθιά ρομαντική και υπαρξιακή του μελαγχολία, την αίσθηση της ανθρώπινης μηδαμινότητας και του παράλογου της ζωής, που το νοηματοδοτεί μόνο η ποίηση και το αινιγματικό της μυστήριο.

Αποτελεί ένα διαχρονικό αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας. Το έργο έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου, σε κάποιες από αυτές πολλές φορές. Το θέμα αυτής της τραγωδίας του Σαίξπηρ, αφορά στην απόφαση του Βασιλιά Ληρ να μοιράσει το βασίλειό του στις τρεις κόρες του. Τη Γονερίλη, τη Ρεγάνη και τη μικρότερη την Κορδέλια. Αυτή που θα τον πείσει για την αγάπη της θα πάρει το βασίλειο. Ο γηραιός βασιλιάς, παρά τις συμβουλές του Δούκα του Κεντ, αποκληρώνει την Κορδέλια κι εξορίζει το Δούκα.