Η «Χρυσή Τομή» Κερατέας στο θέατρο Ήβη
ΣΤΙΣ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Η «Χρυσή Τομή» Κερατέας στο θέατρο Ήβη

Την Κυριακή 29 Οκτώβρη η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» σας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε την παράσταση του Ντάριο Φο «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη» σε σκηνοθεσία της Σμαράγδας Καρύδη στο θέατρο «Ήβη».

Η
Σμαράγδα Καρύδη υπογράφει τη δραματουργική επεξεργασία και τη σκηνοθεσία του έργου, έχοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαζί της, πρωταγωνιστούν ο σπουδαίος κωμικός Τάκης Παπαματθαίου στο ρόλο του παππού, ο Γιώργος Νούσης στο ρόλο του γιου, ο Χάρης Χιώτης στο ρόλο του ανιψιού, ο Τάσος Ροδοβίτης, ο Διαμαντής Αδαμαντίδης και η Ιωάννα Λέκκα.

  • Συμμετοχή: 23€ μέλη & νέοι / 25€ μη μέλη (περιλαμβάνεται εισιτήριο θεάτρου και πούλμαν).
  • Αναχώρηση πούλμαν στις 17:30 από την Κεντρική Πλατεία Κερατέας.
  • Πληροφορίες- Κρατήσεις στα τηλέφωνα : 6977452498 – 6932221477 – 6984614675 – κα ι στο τηλ.2299069850

Λίγα λόγια για το έργο:

Πρόκειται για ένα προκλητικό και ξεκαρδιστικό έργο του θρυλικού και βραβευμένου συγγραφέα, Ντάριο Φο, ένα μοναδικό μείγμα σάτιρας και κοινωνικού σχολιασμού. Το έργο βυθίζει το κοινό στον σουρεαλιστικό και ποιητικό κόσμο του Φο. Ο Λουίτζι, χρήστης χασίς, μαριχουάνας και LSD, μετά από μακρά απουσία από το σπίτι του λόγω ενός καυγά με τη μητέρα του, επιστρέφει μια μέρα και διαπιστώνει προς έκπληξή του, ότι η μητέρα του και ο παππούς του καπνίζουν χασίς και μαριχουάνα. Σαν να μην έφτανε αυτό, μαθαίνει επίσης ότι, όχι μόνο καλλιεργούν παράνομα φυτά μαριχουάνας στην αυλή τους, αλλά γίνονται και λαθρέμποροι. Στο γαϊτανάκι των ανατροπών μπαίνουν: Η Καμέλια, που πάντα ψάχνει για γαμπρό, ο φίλος του Λουίτζι, το πρεζόνι, που πάντα ψάχνει για τη δόση του, και ο Αντόνιο, ο ανιψιός της μαμάς, που είναι μέλος της ομάδας δίωξης ναρκωτικών. Φυσικά, δεν μπορεί να λείπει ο παπάς, ο οποίος, μαζί με τους υπόλοιπους, ηγείται ενός ταραχώδους παιχνιδιού καταστάσεων.

«Η μαριχουάνα της μαμάς», δεν είναι μια απλή φάρσα, αλλά ένα σύνθετο κατασκεύασμα που περιέχει στοιχεία ρεαλισμού και υπερβολής μαζί. Πρόκειται για έναν ύμνος στην τέχνη του θεάτρου με μια πικρή δόση αλήθειας και κωμικοτραγικής πραγματικότητας. Η ικανότητα του Φο να συνδυάζει το χιούμορ και την κοινωνική κριτική είναι απαράμιλλη και το «Η μαριχουάνα της μαμάς είναι η καλύτερη» είναι μια πραγματική απόδειξη της ιδιοφυΐας του, προκαλώντας το κοινό να βιώσει τη μεταμορφωτική δύναμη του θεάτρου και να αμφισβητήσει τα καθιερωμένα πρότυπα, επανεξετάζοντας την αντίληψή του για τον κόσμο.