Εκδηλώσεις για το ναυάγιο ORIA
"ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ"

Εκδηλώσεις για το ναυάγιο ORIA

Η “Χρυσή Τομή” Κερατέας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που οργανώνει στις 11-12 Φεβρουαρίου, με αφορμή την επέτειο του ναυαγίου ORIA (12/2/1944) και την ετήσια επιμνημόσυνη δέηση που θα γίνει την ίδια ημέρα (12/2) το πρωί στο 60οχλμ της παραλιακής Λ. Αθηνών-Σουνίου, στο μνημείο που έχει στηθεί για τα 4100 θύματα του ναυαγίου.

Τ
ο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συνδέσμου, ο δύτης – συγγραφέας Κώστας Θωκταρίδης και ο ερευνητής της Ναυτικής ιστορίας – συγγραφέας Άρης Μπιλάλης παρουσιάζουν, τα «Ναυάγια της Νοτιοανατολικής Αττικής – κατάδυση στην ιστορία τους». Στην εκδήλωση θα γίνει παρουσίαση επτά ναυαγίων της Ν.Α. Αττικής. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συνδέσμου θα γίνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι μαθητές του Ουμπέρτο Πρίμο» σε σκηνοθεσία της Alessandra Maioletti και σενάριο του Antonio Crescenzi. Μέσα από τις περιπέτειες 9 εβραίων μαθητών του ιταλικού σχολείου «Ουμπέρτο Πρίμο» στη Θεσσαλονίκη, η ταινία αφηγείται την ιστορία του Ολοκαυτώματος στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη, όπου το 96% των Εβραίων της πόλης οδηγήθηκαν στο Άουσβιτς. Ως αφηγητής, ο A. Crescenzi, είναι ο συνδετικός κρίκος για το ξετύλιγμα αυτών των ιστοριών. Η ταινία, που έχει προκαλέσει συγκίνηση σε κατάμεστες αίθουσες σε όσα φεστιβάλ έχει συμμετάσχει ως τώρα, έχει τιμηθεί με αρκετά βραβεία. Η προβολή θα γίνει με την παρουσία των δημιουργών της ταινίας.
Οι εκδηλώσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη της Ιταλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.