Δράση τεχνολογίας, φωτογραφίας και ζωγραφικής
ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

Δράση τεχνολογίας, φωτογραφίας και ζωγραφικής

Ο Δήμος Παλλήνης σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, τον  φωτογραφικό όμιλο ΠΡΙΣΜΑ του Αθλητικού Επιστημονικού Πολιτιστικού Σωματείου ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ., το Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα διοργανώνουν δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης μέσω της Τεχνολογίας, της Φωτογραφίας και της Ζωγραφικής με τίτλο «Γιατί λέμε ναι στις Α.Π.Ε…. Γιατί λέμε ναι στην  ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ Ενέργειας» η οποία θα υλοποιηθεί από την Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού-Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Παλλήνης,

Η
καμπάνια ευαισθητοποίησης και οι σχετικές δράσεις αποσκοπούν στο να αναδείξουν τις επιπτώσεις της κατάχρησης των ενεργειακών πόρων, της σπατάλης ενέργειας και τα πλεονεκτήματα της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), να ευαισθητοποιήσει μικρούς και μεγάλους απέναντι στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη και να πυροδοτήσει την καλλιτεχνική και δημιουργική υπόσταση των συμμετεχόντων

Γι’ αυτό καλούμε όλους μαθητές-τριες, εκπαιδευτικούς, ενήλικες πολίτες και παιδιά –ενήλικες ΑμΕΑ, να συμμετέχουν με πολυτροπικά κείμενα-αφίσες, κατασκευές και φωτογραφίες,  αποτυπώνοντας μέσα από αυτήν την διαδικασία την πρότασή τους για το αύριο του πλανήτη σε σχέση με την διαχείριση της ενέργειας στην καθημερινότητα μας (αποφυγή σπατάλης, μείωση ανθρακικού αποτυπώματος, χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας).

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε έξι διαφορετικές ομάδες-κατηγορίες:

 • 1η Ομάδα – Δράση κατασκευών για μαθητές Νηπιαγωγείου, δια μέσου των σχολικών μονάδων του Δήμου Παλλήνης
 • 2η Ομάδα – Διαγωνισμός δημιουργίας Αφίσας για μαθητές Δημοτικού Σχολείου, δια μέσου των σχολικών μονάδων του Δήμου Παλλήνης
 • 3η Ομάδα – Διαγωνισμός Τεχνολογίας για μαθητές Γυμνασίου, διά μέσου των σχολικών μονάδων Δήμου Παλλήνης
 • 4η Ομάδα –Διαγωνισμός Φωτογραφίας για μαθητές Λυκείου, διά μέσου των σχολικών τους μονάδων Δήμου Παλλήνης
 • 5η Ομάδα – Φωτογραφικός διαγωνισμός, για ενήλικες (άνω των 18 ετών)
 • 6η Ομάδα – Δράση Τεχνολογίας –Κατασκευών-Ζωγραφικής- Φωτογραφίας, για παιδιά και ενήλικες ΑμεΑ

 

Σε όσες ομάδες υπάρχει διαγωνιστικός χαρακτήρας, οι καλύτερες δημιουργίες της κατηγορίας, θα επιλεγούν από κριτική επιτροπή και θα επιβραβευθούν στα εγκαίνια της έκθεσης που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με την εκδήλωση βράβευσης. Έπαινοι συμμετοχής θα λάβουν όλοι οι συμμετέχοντες.

Όλες οι δημιουργίες θα αναρτηθούν στην Περιβαλλοντική πλατφόρμα www.followgreen.gr/pallini του Δήμου Παλλήνης, και γι’ αυτό θα απαιτηθεί η φωτογράφιση- ψηφιοποίηση των εικαστικών έργων κατασκευής και τεχνολογίας, σύμφωνα με τις επί μέρους εξειδικευμένες προσκλήσεις.

Η δράση θα εξελιχτεί από τον Ιανουάριο μέχρι τον Μάιο 2023, περιλαμβάνοντας σεμινάρια των συμμετεχόντων, παρουσίαση των έργων σε έκθεση δια ζώσης, παρουσίαση των έργων διαδικτυακά και εκδήλωση Βράβευσης -φεστιβάλ στις 7 Μαΐου 2023, όπου θα παρουσιαστούν όλα τα παραπάνω και θα επιβραβευτούν οι συμμετέχοντες με πολλά δώρα.

Τα έργα  μπορούν να παραδοθούν έως 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023.

Η επικοινωνία για την επιβεβαίωση της παράδοσης των φωτογραφιών και των κατασκευών θα γίνονται στην έδρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης Αθλητισμού -Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Α.Π.Π. ) του Δήμου Παλλήνης Κλειτάρχου & Αριστείδου Γέρακας, 15344,Τηλέφωνο: 210 6619937- ΕΣΩΤ 208, noplastic@kedp.gr,  με την   κα Ξυκη Ιωάννα, εργάσιμες ημέρες 10.00-14.00.

Για την υποστήριξη της δράσης προγραμματίζεται διαδικτυακό σεμινάριο περιβαλλοντικής ενημέρωσης, (από εκπροσώπους του Κ.Α.Π.Ε.) και τεχνικής-εικαστικής υποστήριξης για το οποίο θα αναρτηθεί  σύντομα πρόσκληση.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν την πρόθεση συμμετοχής τους συμπληρώνοντας και το αντίστοιχο έντυπο, και αποστέλλοντας το στο noplastic@kedp.gr, με κοινοποίηση στο zinelipopi@yahoo.gr

 

Οργανωτική Επιτροπή

Ζινέλη Καλλιόπη, Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής

Σάντος Κάρλα, Διευθύντρια Κ.Ε.Α.Π.Π.

Βορύλλα Βέρα, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής

Δέτσικα Νατάσσα, εκπρόσωπος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αν. Αττικής

Κακλιδάκης Μανώλης , Τοπικός Σύμβουλος Γέρακα

Λεβειδιώτη Μαρία, Τοπικός Σύμβουλος Παλλήνης

Μαρκουλής Γιώργος, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Ανθούσας

Αντωνακάκης Αντώνης, μέλος ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ

Σίμος Νίκος,  μέλος ΑΘΛ.Ε.ΠΟΛΙ.Σ

Ηλιόπουλος Γεώργιος, εκπρόσωπος Περιβαλλοντικής πλατφόρμας www.followgreen.gr/pallini

 

 

Πληροφορίες

 • Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Πολιτικής Κα Καλλιόπη Ζινέλη  6983315927
 • Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Κα Βέρα Βορύλλα, 697407494
 • Εκπρόσωπος Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα Νατάσσα Δέτσικα 6978282498
 • Εκπρόσωποι ΑΘΛΕΠΟΛΙΣ κος Μιχάλης Μεταξάς 6909039155, κος Σίμος Νίκος 6944298686
 • Κ.Ε.Α.Π.Π.  κα Ξυκη Ιωάννας 210 6619937- ΕΣΩΤ 208,