Πλήρης ανακαίνιση του κλειστού Γυμναστηρίου «Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ»
ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Πλήρης ανακαίνιση του κλειστού Γυμναστηρίου «Γ. ΚΑΣΙΜΑΤΗΣ»

Ολοκληρώθηκαν τα έργα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού του κλειστού Γυμναστηρίου «Γ. Κασιμάτης» στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, ύψους 310 χιλιάδων ευρώ και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Κερατσινίου Δραπετσωνας.

Σ
το πλαίσιο της προτεραιότητας που δίνει η διοίκηση της Περιφέρειας σε έργα αναβάθμισης των αθλητικών υποδομών στην Αττική, πραγματοποιήθηκαν εργασίες με στόχο να γίνει το κλειστό Γυμναστηρίου Δραπετσώνας πιο ασφαλές και πιο λειτουργικό για τα εκατοντάδες παιδιά που αθλούνται καθημερινά.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: « Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας αποκτά έναν αθλητικό χώρο υψηλών προδιαγραφών, ο οποίος δίνει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά να απολαμβάνουν τα αγαθά του αθλητισμού με ασφάλεια, σ’ ένα σύγχρονο περιβάλλον. Από τις πρώτες μέρες της διοίκησης μας δεσμευθήκαμε πως θα δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στην αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της Αττικής μας και αυτή μας τη δέσμευση, την κάνουμε καθημερινά πράξη. Ο αθλητισμός είναι συνυφασμένος με την ευζωία των παιδιών μας και εμείς ως Περιφέρεια θα συνεχίζουμε να επενδύουμε σε δράσεις και υποδομές που θα φέρουν όλο και περισσότερα παιδιά κοντά στον αθλητισμό».
Ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής στο κλειστό Γυμναστήριο «Γ. Κασιμάτης» δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, επισημαίνοντας: «Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας υπό την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη και κατόπιν της πολύ γόνιμης συνεργασίας των αρμόδιων υπηρεσιών μας με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας που είναι και ο φορέας υλοποίησης, παραδίδουμε ένα σύγχρονο, ασφαλές χώρο αθλητισμού για τα παιδιά μας αλλά και τους θεατές που θα προσέρχονται προκειμένου να παρακολουθήσουν αθλητικές δραστηριότητες. Για εμάς ο αθλητισμός είναι προτεραιότητα με έργα και όχι με λόγια».

 

Τα έργα

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης, βάψιμο στις εξέδρες, παρεμβάσεις στο χώρο των αποδυτηρίων και στο wc κοινού, εργασίες χρωματισμού, νέα κουφώματα αλουμινίου, νέες πόρτες ξύλινες πρεσαριστές και βαφή των υπαρχόντων μεταλλικών.
Επίσης έγινε αντικατάσταση των ειδών υγιεινής με υδραυλικές εργασίες ύδρευσης – αποχέτευσης, τοποθέτηση ερμαρίων στους χώρους των αποδυτηρίων και δημιουργία ειδικά διαμορφωμένου χώρου WC για ΑμεΑ, ενώ παράλληλα αντικαταστάθηκαν τα κουφώματα του αγωνιστικού χώρου με κουφώματα αλουμινίου, έγινε αλλαγή δαπέδου με δάπεδο pvc, κατάλληλο για χρήση σε επαγγελματικούς χώρους (μπάσκετ, βόλλευ κ.α.).
Τέλος τοποθετήθηκε ειδικό προστατευτικό για τις μπασκέτες και τον τοίχο που εφάπτεται με την μπασκέτα ενώ έγινε και μόνωση του δώματος που βρίσκεται πάνω από τους βοηθητικούς χώρους του γυμναστηρίου.
Πλήθος σημαντικών εργασιών έγιναν και στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου.