Ολοκληρώθηκε  η γιορτή Ιστιοπλοΐας
ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ

Ολοκληρώθηκε η γιορτή Ιστιοπλοΐας

Με μεγάλη επιτυχία και ευρεία συμμετοχή αθλητών και φιλάθλων ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 10 Απριλίου οι τετραήμεροι αγώνες ιστιοπλοΐας OPEN INTERNATIONAL SARONIC GULF OPTIMIST REGATTA που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Παλαιάς Φώκαιας «Ο ΠΥΘΕΑΣ» υπό την αιγίδα και με τη χορηγία του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» Δήμου Σαρωνικού, στην Παλαιά Φώκαια.

Σ
ε αυτή τη μοναδική γιορτή ιστιοπλοΐας που διήρκεσε από τις 6 μέχρι τις 10 Απριλίου, συμμετείχε η εθνική ομάδα της Τουρκίας καθώς και ομάδες από πέντε ακόμη χώρες και περιλάμβανε ειδικές κούρσες για αθλητές με λίγες συμμετοχές σε αγώνες αλλά και κούρσες με ηλικιακές κατηγορίες.
Τους αγώνες χαιρέτησαν και τίμησαν με την παρουσία τους ο Τούρκος Πρόξενος Mustafa Somuncu, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Αριστόδικος» Δήμου Σαρωνικού Δήμητρα Pάπτη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας-Υγείας & Κοινωνικής Πολιτικής Ηλίας Πατσιαούρας, ο αντιδήμαρχος Δ/νσης Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής Γιάννης Κυριακόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Παπαχρήστου, ο πρώην δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, η ιδρύτρια και επίτιμη πρόεδρος του «Πυθέα» Zαχαρώ Φραντζέσκου, η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Aνδρονίκη Αναστασίου, ο Γ.Γ. της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας Γιώργος Kαμνής και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων και Επιτηδευματιών Π. Φώκαιας (Σ.Ε.Ε.Π.Φ.Ω), Μιχάλης Αβραμίδης.
Ο δήμαρχος Σαρωνικού Χρήστος Γκίνης με την ευκαιρία των αγώνων συγχαίρει τους αθλητές και τους διοργανωτές και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι πολύ σύντομα ο δήμος Σαρωνικού θα φιλοξενήσει ανάλογους αγώνες διεθνούς εμβέλειας.