Με Αγώνες Δρόμου οι αθλητές τιμούν το ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ
37η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΝΗΜΗΣ

Με Αγώνες Δρόμου οι αθλητές τιμούν το ΜΠΛΟΚΟ ΚΑΛΟΓΡΕΖΑΣ

Η Διεύθυνση Αθλητισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Ν. Ιωνίας και ο Αθλητικός & Γυμναστικός Σύλλογος Νέας Ιωνίας «ΑΝΑΤΟΛΗ», στο Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας (Λεωφ. Εθνικής Αντίστασης, Ν. Ιωνία), διοργανώνουν τους 37ους Αγώνες Δρόμου επί δημοσίας οδού, σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις προδιαγραφές του ΣΕΓΑΣ και της WA (World Athletic) με την επωνυμία «Μπλόκο Καλογρέζας 2024».

Ο
αγώνας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στις εξής αποστάσεις δρόμων:

– Αγώνας Δρόμου Παιδιών 1.500 μ.

– Αγώνας Δρόμου Ανδρών – Γυναικών 5 χλμ.

– Αγώνας Δρόμου Ανδρών – Γυναικών 10 χλμ. (δύο στροφές των 5 χλμ.)

Οι διαδρομές των 5 και 10 χλμ. είναι μετρημένες και πιστοποιημένες από επίσημο μετρητή της world Athletic.

Η εκκίνηση, για την απόσταση των 5 και 10 χιλιομέτρων, θα δοθεί στις 9:00 π.μ., ενώ για την απόσταση των 1.500 μέτρων, η εκκίνηση θα δοθεί στις 09:15 π.μ.

Η εκκίνηση θα δοθεί εντός του Δημοτικού Σταδίου της Νέας Ιωνίας και ο τερματισμός θα γίνει στο ίδιο σημείο.

Η συμμετοχή στους αγώνες είναι δωρεάν και έχει ήδη συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός 1050 συμμετοχών που έχουν προγραμματίσει να υποστηρίξουν οι διοργανωτές. Πολύ περιορισμένες νέες εγγραφές θα γίνουν την ημέρα των αγώνων κυρίως από ακυρώσεις συμμετοχής.

Θα υπάρχει στη διαδρομή σταθμός ανεφοδιασμού νερού στα 5χλμ., κατά την διάρκεια του αγώνα των 10χλμ. Επίσης σταθμός τροφοδοσίας και υποστήριξης των δρομέων θα υπάρχει στον Τερματισμό στο Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας.

Οι διαδρομές είναι επίσημα μετρημένες και θα είναι απόλυτα προστατευμένες από την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία και τους εθελοντές – κριτές.

Για τον αγώνα των 10.000 m. θα υπάρχουν ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.

Η χρονομέτρηση των αγώνων δρόμου θα γίνει με χρήση συστήματος Ηλεκτρονικής Χρονομέτρησης (rfd, ihip tming) και όλοι οι δρομείς πρέπει να αγωνισθούν με τον αριθμό συμμετοχής τοποθετημένο σε εμφανές σημείο στην ενδυμασία τους.

Μετά την λήξη κάθε αγώνα θα ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τριών (3) πρώτων δρομέων (Άνδρες-Γυναίκες) καθώς και των τριών πρώτων ανά ηλικιακή κατηγορία. Τα επίσημα αποτελέσματα όλων των δρομέων που συμμετείχαν στους αγώνες θα ανακοινώνονται από τους υπεύθυνους ηλεκτρονικής χρονομέτρησης στην ιστοσελίδα www.opandni.gr, και www.agc-anatoli.gr.

ΕΠΑΘΛΑ:

  1. Αναμνηστικό δίπλωμα : σε όλους(-ες) τους συμμετέχοντες(-ουσες), στην πίσω πλευρά του οποίου αναφέρεται το ιστορικό του Μπλόκου Καλογρέζας. Για τον περιορισμό της ρύπανσης ο/η κάθε συμμετέχοντας(-ουσα) θα μπορεί να «κατεβάσει» το δίπλωμά του από τον ιστότοπο του χρονομέτρη.
  2. Μετάλλιο θα λάβουν οι τρεις πρώτοι και οι τρεις πρώτες της γενικής κατάταξης καθώς και κάθε κατηγορίας ηλικίας, στους αγώνες των 1.500 μ., 5000μ. και 10.000 μ.
  3. Κύπελλο θα πάρουν ο πρώτος και η πρώτη του αγώνα των 1.500 μ., των 5000μ. και των 10.000 μ. της γενικής κατάταξης του τερματισμού, καθώς και ο πρώτος και η πρώτη κάθε κατηγορίας ηλικίας.
  4. Θα απονεμηθεί επίσης ένα κύπελλο, «το έπαθλο του αθλητή που δεν νίκησε», με κλήρωση, στο τέλος των αγώνων, σε έναν αθλητή που δεν θα έχει λάβει άλλη τιμητική διάκριση.

Οι αριθμοί θα παραλαμβάνονται το Σάββατο 2/3/24 από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας από 09:00πμ. έως και 13:00μμ. καθώς και την ημέρα του αγώνα, από το ίδιο σημείο, έως τις 08:30.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Το αργότερο 30’ πριν την εκκίνηση, οι δρομείς θα πρέπει να αφήσουν τα πράγματα τους, μέσα σε κλειστό σάκο, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, όπου και θα φυλάσσονται από τον υπεύθυνο ιματισμού. Μετά το πέρας του αγώνα τους, μπορούν να τα παραλάβουν από το ίδιο σημείο, από τον υπεύθυνο ιματισμού με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής τους και του ονόματός τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΣΑΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΤΙΜΑΛΦΗ Η ΦΑΡΜΑΚΑ. ΟΙ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΑΞΙΑΣ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Διεύθυνση Αθλητισμού Δήμου Ν. Ιωνίας, (Λ. Ηρακλείου 268, Ν. Ιωνία, Τηλ. 210 2759768, 210 2777721 ώρες 09.00 – 14.00), ΑΓΣ ΑΝΑΤΟΛΗ, Δημοτικό Στάδιο Ν. Ιωνίας, τηλ. 2102772423 ώρες 17:00 – 20:30 και στις ιστοσελίδες: www.opandni.gr και www.agc-anatoli.gr.