ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 για τρίτη χρονιά
ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ

ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 για τρίτη χρονιά

O ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 επιστρέφει για 3η συνεχόμενη χρονιά, μετά την αναβίωσή του το 2022, με το αγωνιστικό του πρόγραμμα να εξελίσσεται στη φετινή του έκδοση από τις 15 έως τις 19 Μαΐου 2024.

Τ
ο Υπουργείο Αθλητισμού και η Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece, φιλοδοξούν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, να παρουσιάσουν μια από τις αρτιότερες διοργανώσεις στην ιστορία του θεσμού, ενώνοντας τα δύο μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας: Τη Θεσσαλονίκη ως πόλη εκκίνησης και την Αθήνα ως πόλη τερματισμού, με μία ατομική χρονομέτρηση και πέντε ετάπ (επιμέρους διαδρομές), τα οποία θα περάσουν διαδοχικά από την Κατερίνη, την Καρδίτσα, το Καρπενήσι, τη Σπερχειάδα και τη Χαλκίδα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο φετινός Γύρος θα περιλαμβάνει και ένα «βασιλικό» ετάπ-έκπληξη, αντάξιο μεγάλων Γύρων του εξωτερικού που θα εντυπωσιάσει τους φίλους της ποδηλασίας αλλά και τα εκατομμύρια των τηλεθεατών μέσω της παγκόσμιας τηλεοπτικής προβολής.

Είκοσι ομάδες από όλο τον κόσμο με 120 αθλητές, ανάμεσά τους και οι εθνικές ομάδες Ελλάδας και Κύπρου, θα δώσουν τη μεγάλη μάχη για την κατάκτηση της γαλάζιας φανέλας της γενικής, αλλά και των επιμέρους βαθμολογιών και νικών στα ετάπ.

«Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 εξελίσσεται διαρκώς και φιλοδοξεί να προσφέρει ένα υψηλού επιπέδου αθλητικό και τουριστικό γεγονός, εφάμιλλο των φημισμένων ποδηλατικών Γύρων στο εξωτερικό! Σε αυτό το εγχείρημα, καλούμε τις τοπικές κοινωνίες, τους απλούς πολίτες- φιλάθλους, να αποκτήσουν τον δικό τους ενεργό ρόλο στον αγώνα, συμμετέχοντας στις παράλληλες δράσεις και παρακολουθώντας από κοντά τις προσπάθειες των επαγγελματιών αθλητών», δηλώνει σχετικά με τη φετινή διοργάνωση ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024 θα πλαισιωθεί από σειρά παράλληλων δράσεων για μικρούς και μεγάλους, με στόχο την κατανόηση και την ανάπτυξη του αθλήματος της ποδηλασίας, αλλά και τη χρήση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης.