Τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία είχε κάνει η γυναίκα που δολοφονήθηκε
ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ

Τρεις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία είχε κάνει η γυναίκα που δολοφονήθηκε

Εντοπίστηκε και προσήχθη ο 50χρονος, πρώην σύντροφος της 40χρονης, που βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης δολοφονημένη με τραύματα από μαχαίρι στην μέση του δρόμου στο Μενίδι.

Ο
50χρονος Αλβανός εντοπίστηκε, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μεθυσμένος σε μια οικοδομή κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Φυλής. Ο 50χρονος οδηγήθηκε στα γραφεία της Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής στη ΓΑΔΑ για να εξεταστεί.

Το θύμα εντόπισε ένας περαστικός, περίπου στις 6 το πρωί της Πέμπτης, στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η άτυχη γυναίκα, που είχε καταγωγή από την Αλβανία, είχε προχωρήσει σε τρεις καταγγελίες κατά του 50χρονου πρώην συντρόφου της, επίσης αλβανικής καταγωγής, για ενδοοικογενειακή βία.

Μάλιστα, η τελευταία καταγγελία είχε γίνει στις 7 Μαΐου όταν η 40χρονη είχε πάει στο ΑΤ Αχαρνών και είχε υποβάλει σχετική μήνυση εις βάρος του 50χρονου, με τον οποίον είχε δύο παιδιά. Στη 40χρονη χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση και δόθηκαν πληροφορίες, οδηγίες και έντυπο υλικό, προκειμένου να λάβει εάν επιθυμεί την αναγκαία υλική συνδρομή από τους αρμόδιους φορείς. Επιπλέον, ενημερώθηκε για τη δυνατότητα εγκατάστασης, στο κινητό τηλέφωνό της, της εφαρμογής «Panic Button» και της χορηγήθηκε κωδικός για πρόσβαση στην εν λόγω εφαρμογή. Παράλληλα, ενημερώθηκε για τη δυνατότητα μεταφοράς της σε δομή φιλοξενίας αλλά δήλωσε ότι δεν επιθυμεί. Τότε οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει τον 50χρονο και τον οδήγησαν στον εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου έλαβε ρητή δικάσιμο για την Παρασκευή 17/05/2024.

Οι προηγούμενες καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία είχαν γίνει το 2013 και το 2022 και ο 50χρονος είχε αναζητηθεί και συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου.